Wij zijn rond.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
04 April 2026 | Taiwan, Taipei
Dag 32.
Taipei, zaterdag4 april 2026. Bewolkt en 25 graden en een buitje regen. Ruim 9.000 stappen.
Wij zijn rond.
Beste Allemaal,
Allereerst willen we iedereen en zeker de mensen die ons volgen fijne en gezellige Paasdagen wensen.
Hier is van Paasdagen niets te merken. Maar er praktiseren ook maar een paar procent het katholicisme. MAAR hier is morgen 5 april wel het Qingmingfestival. Het is ook bekend als Grafreinigingsdag. Het is een traditionele feestdag op 4 en 5 april. Families bezoeken graven van hun voorouders om deze schoon te maken, ze brengen offers zoals het aanbieden van voedsel, thee, wijn en het verbranden van papieren geld en andere geschenken voor de overledenen. Het is ook een dag waarop de familie samenkomt voor een picknick of maaltijd. Dat doen ze soms direct bij het graf.
Deze dag heeft al een traditie 2500 jaar.
Wij zijn vanmiddag weer in Tapei aangekomen. De hoofdstad waar we onze prachtige rondreis ook begonnen zijn.
Vanmorgen weer op tijd vertrokken. Want we wilden Yehliu bezoeken.
Het Yehliu Geopark staat bekend om zijn buitenaardse landschap met unieke door erosie gevormde rotsformaties aan de kust.
De rotsen hebben allerlei vormen. Zo heb je honderden paddestoelvormige rotsen of de bijenkorf rotsen en de tofu rotsen.
De bekendste rots is Queen’s head rots of te wel Koninginnenhoofd. Deze rots lijkt op het profiel van koningin Elksabeth.
Uiteraard kun je in de rotsen met een beetje fantasie nog veel meer figuren ontdekken.
Er komen busladingen toeristen en dagjes mensen op af. Maar als je een beetje naar de buitenranden trekt kun je toch foto’s maken zonder veel mensen erop.
Maar bij de Koninginnenhoofd rots stond een hele lange rij om met de Rots Queen op de foto te kunnen. Wij gaan daar dus nooit voor in de rij staan maar moeten wel glimlachen hoe mensen daar foto’s maken. Werkelijk in allerlei standjes.
Maar we hebben er ruim twee rondgewandeld. En voor tweehonderd procent genoten van al dat moois wat de natuur voor ons achtergelaten heeft.
Daarna reden we Taipei binnen. Het eerste wat we deden was onze huurauto terugbrengen. Daarna met de taxi naar ons hotel. We verblijven hier vier nachten want Taipei heeft veel moois te bieden. Wat? Dat horen jullie de komende drie dagen.
Voor nu een warme Paasgroet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
04 April 2026 - 19:21
Hanny:
Prachtig!
05 April 2026 - 11:19
Riek:
Wat prachtig die rotsen. Je kunt er alles van maken ja. Fijne dagen.