Nu van Zuidwest Naar Oostwest
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
20 Maart 2026 | Zuid-Korea, Gwangju
Dag 16.
Damyang, donderdag 19 maart 2026. Vol zon en blauwe lucht en 11 graden.
Nu van Zuidwest naar Zuidoost.
Beste Allemaal,
Vanmorgen met een stralende zon opgestaan en genoten van de zon opkomst vanuit onze hotelkamer 10 hoog.
Wat een verschil met gisteren. Het is nog wel wat frisjes maar de zon vergoedt alles.
Geen ontbijt want we willen vandaag vroeg vetrekken want we moeten tenslotte weer helemaal naar Daegu terug. En we willen nog een beroemd bamboebos bezoeken.
We passeren weer de lange brug van 7,2 km die een paar eilanden verbindt. We zien vele viskwekerijen en prachtige dorpjes met allemaal hel blauwe daken en vele zeewier kwekerijen. Het is eb en zover je kunt kijken zie je de drooggevallen bodem met zijn vele kreken.
We maken toch een stop voor een kleine versnapering. Rond 11 uur komen we in Damyang aan. Tijd voor een echte Koreaanse lunch. De tafel wordt weer volgezet met een twintigtal schaaltjes met evenzoveel lekkernijen. Vandaag geen vis maar een kleine bbq met hamburgers.
Op tijd want rond 12 uur komen er 7 bussen met toeristen binnen.
Wij wandelen naar het bamboebos genaamd Juknokwon. Het is het beroemdste bamboe bos in Zuid Korea. Bamboebossen zijn overal in het zuiden van Korea te vinden maar dit is toch wel het mooiste.
Het blijft het gehele jaar groen en als je alleen bent dan is het geluid van de huizenhoge bamboestelen zeer rustgevend.
Wandelen in een bamboebos is heel verkoelend.
Dit Bamboebos is 310.000 vierkante meter en geopend in 2005. Er zijn 8 paden die je kunt volgen en overal vind je bamboehangmatten, bamboe ligstoelen watervallen, traditionele gebouwen en kunstwerken.
Wij wandelen in alle rust een uur in dit prachtige bos en daarna zien we de toeristen toestromen uit de 7 bussen. Toevallig kwam ik met een toerist aan de praat. Ik dacht dat ze uit Spanje kwamen maar ze vertelden dat ze uit Peru, Argentinië, Colombia, Chili en Mexico kwamen. Ze maakten een rondreis door China, Zuid Korea en Japan.
Wij moesten helaas weer verder want het was nog een paar uurtjes rijden naar Daegu, waar we rond zes uur aankwamen.
Meestal is ons avondeten wat yoghurt met fruit. Zo ook nu.
Daarna heerlijk ontspannen aan het verslag werken en de foto’s uitzoeken.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
20 Maart 2026 - 12:04
Jolanda:
Wat apart al die bamboe gebruiksvoorwerpen!
20 Maart 2026 - 12:09
Hanny: