Verder langs de kust.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
10 Januari 2025 | Nederland, Udenhout
Udenhout, vrijdag 10 januari 2025.
Verder langs de kust.
Beste Allemaal,
Vanmorgen al een “rondje” duinen gedaan. Elke dag probeer ik een uur te lopen in de prachtige Loonse en Drunense duinen. Elke keer de rode route zodat ik heerlijk ontspannen kan denken en genieten van de omgeving die elke keer anders is.
We zijn vanuit Bastia naar boven gereden. De hele kustweg van de Cap Corse gevolgd. We zijn nu aangekomen in Calvi. Een van de mooiste citadellen van Corsica. De vesting heeft de reputatie om onneembaar te zijn. Deze citadel of vesting werd gebouwd door de Genuezen vanaf 1453.
Nog een stukje geschiedenis:
Van 1091 tot 1284 kreeg paus Urbanus de leiding over het eiland maar delegeert de macht aan de Pisanen. (Inwoners van Pisa) Zij bouwen veel weelderige kerken.
Maar in 1284 nemen de Genuezen (Genua) de macht over. Zij bouwen citadellen en torens om hun positie te versterken. Er volgen vele lokale opstanden. De opstandelingen sluiten een verbond met de Fransen.
Over de foto’s:
- kamperen aan de zee.
- Kleurige bessen, vruchten die je op heel Corsica kunt vinden.
- Een van de vele kleine monumenten langs de kant van de weg.
- De zee met zijn vele prachtige tinten blauw.
- De vesting in Calvi.
Voor nu weer een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.