Wat een mooie stad.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
14 Juli 2025 | Finland, Helsinki
Dag 6.
Helsinki, maandag 14 juli 2025. 27 graden en zonnig. 0 km en 21.000 stappen.
Wat een mooie stad.
Beste Allemaal,
Nou als ik zeg: “Wat een mooie stad” dan moet het toch echt wel een mooie stad zijn want ik ben in een stad al snel uitgekeken. Maar Helsinki is echt prachtig. Ruim, veel prachtige gebouwen, veel mensen die fietsen en ook de elektrische step wordt veelvuldig gebruikt. Ook zijn er vele kunstwerken te bewonderen.
Vanmorgen rond negen uur vertrokken. De bus stopt bijna voor de camping. Na tien minuten zijn we bij de metro en na twintig minuten staan we in het centrum van Helsinki.
Het is niet echt druk en alles gaat er gemoedelijk aan toe.
We bezoeken de Rots kerk een van de meest ongewone kerken van de wereld. De kerk is niet op een heuvel gebouwd maar in de heuvel. Twee studenten wonnen een architecten wedstrijd. Met dynamiet werd er eengat in de granieten rots gemaakt. Daarboven werd een 12 meter hoge stalen koepelconstructie gemaakt van glas en 22 km koperdraad. De wanden hebben hun oorspronkelijke vorm behouden en er sijpelt nog steeds water van de rotswand.
Werkelijk een prachtige kerk.
We bezoeken het Sibelius monument in het gelijknamige park. Het parlementsgebouw, de witte dom, de werkelijk schitterende bibliotheek en daartussen talrijke kunstwerken.
We bezoeken ook nog het Nationale Museum met moderne kunstwerken.
Al met al een schitterende dag. Morgen nog een dagje Helsinki en dan trekken we Finland in.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
14 Juli 2025 - 19:50
Hanny:
Prachtig Piet heb het ook even opgezocht.
14 Juli 2025 - 21:37
Riek: