Naar de Shannon, de langste rivier van Ierland.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
20 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Belcoo
Dag 51.
Belcoo, vrijdag 20 juni 2025. Een hete dag. 28 graden en blauwe lucht.
190,5 km en 5.000 stappen.
Naar de Shannon, de langste rivier van Ierland.
Beste Allemaal,
We hebben onze route wat aangepast. Aan de kust was geen lege plek meer op de campings. Wij wilden eigenlijk eerst naar Dublin maar dat dien we nu op het eind.
En zijn we vanmorgen van Belfast naar Belcoo gereden. Niets bijzonders.
Maar morgen beginnen we bij de bron van de langste rivier, de Shannon.
De Shannon is de langste rivier in Ierland en snijdt het land vrijwel in tweeën. Het stroomt door elf graafschappen voordat de rivier het zoute water van de Atlantische Oceaan bereikt.
De riviermonding ligt bij Limerick en die hebben we al gezien toen we langs de westkust trokken.
Het weer is vandaag prachtig en we kijken vanuit onze camping uit op het meer. We zitten zo’n 75 meter van Ierland af want het midden van het meer vormt de grens tussen Ierland en Noord Ierland.
Ook hier stroomt de camping tegen de avond vol.
Nu zit ik, en dat is al lang geleden, dit verslag buiten te schrijven, uitkijkend over het meer en kijkend naar Ierland.
We hadden vandaag tijd genoeg om de planning voor de volgende 12 dagen te maken. Want een ding staat vast dat we op drie juli de overtocht van Dover naar Duinkerken geboekt hebben. Dus moeten we ook nog de overtocht van Ierland naar Groot Brittannië plannen. Het zal hoogstwaarschijnlijk de overtocht van Rosslare naarFishguard worden.
Maar eerst nog enkele dagen genieten van het meer dan prachtige Ierland.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
21 Juni 2025 - 11:45