Wat een rust op de wegen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
17 Juli 2025 | Finland, Anttola
Dag 9.
Anttola, donderdag 17 juli 2025. 28 graden en blauwe lucht. 280,6 km en 10.500 stappen.
Wat een rust op de wegen.
Beste Allemaal,
Een heel groot land met relatief weinig inwoners. Het land is ongeveer 8 en een half keer groter dan Nederland en heeft maar bijna 6 miljoen inwoners. De meesten daarvan wonen in het zuiden van Finland.
Dat kun je heel goed merken op de weg. Het is heel rustig en vele kilometers zie je geen auto. Ook wat snelheid betreft rijden de Finnen veel rustiger. Vaak is de snelheid 60 km per uur waar het bij ons 80 zou zijn.
Alleen op de echte snelweg kun je 100 en soms 120 km per uur.
Maar hoe noordelijker je komt hoe minder snelwegen er zijn.
Vanmorgen na een heerlijke ochtend wandeling langs het strand om kwart over acht vertrokken uit Kotka. Daarna een wandeling door het historisch stadscentrum van Hamina gemaakt en daarna doorgereden Harjun Hovi. Een prachtig gelegen dorpje waar je echt van je rust kunt genieten. Bij Virolahden bezochten we een kerk met een klokkentoren met opvallende groene daken.
Via Ylämaa, het edelstenen, dorpje komen we via Lappeenranta en Taipalsaan en Savitaipale, waar we een granieten kerk bezoeken, En via Ristiina en Mikkeli op een onze camping in Anttola aan.
We hebben een prachtige plek op tien meter van het meer en zitten buiten ons verslag te schrijven en de route van morgen te bekijken.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet
18 Juli 2025 - 08:43
Riek:
Lekker rustig rijden zo. Fijn.