Ik zeg het nog maar eens.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
03 Augustus 2025 | Finland, Pyhäranta
Dag 26.
Pyhäranta, zondag 3 augustus 2025. Met volle zon opgestaan. 24 graden en meestal zon. 230,6 km en 12.000 stappen.
Ik zeg het nog maar eens.
Beste Allemaal,
Ja ik zeg het nog maar eens. We hebben al weken geweldig weer. Vandaag weer 24 graden en veel zon. Tot nu toe maar een paar buitjes. Vooral de avonden en morgens is het windstil en dan is het schitterend als je in de buurt van water bent. Je krijgt dan ongelofelijk prachtige plaatjes met alles wat perfect spiegelt in het water.
Wat dat betreft kan onze reis door het prachtige Finland niet meer stuk.
De zon maakt toch wel dat er alles vriendelijker uitziet.
Zo reden we na een ontbijt in de zon naar Sastamala, Huittinen en we gingen in Pori naar de kathedraal en het stadhuis en naar de supermarkt.
Maar de hoofdmoot was vandaag toch de stad Rauma. De op twee na oudste stad van Finland. Het is het centrum van het kantklossen. Er wordt hiervoor zelfs een festival gehouden.
Het oude centrum dat de afgelopen 350 jaar gespaard is gebleven van vernietigende branden staat zelfs op de Werelderfgoed van Unesco. Zeshonderd houten huizen vormen het stadscentrum. In allerlei kleuren en met prachtige decoraties.
Hier hebben we een tijdje rondgeslenterd.
Het laatste wat we te zien kregen was in Pyhämaa. Een houten rode kerk uit 1600. Mooi door zijn eenvoud maar ook door de muurschilderingen. Het hele plafond en alle muren waren met tekeningen overladen. De hele bijbel was uitgetekend.
Ook in deze oude kerk was een zeilschip te vinden. Geschonken door een schipper die gered was door de gebeden van de kerk. Er was ook een brief naast het schip geplaatst met een oude foto van de bemanning.
Daarna nog een kwartiertje naar een prachtige camping. Wij staan aan het water en de zon staat nog hoog aan de hemel. Het is nu acht uur en de kinderen zijn nog volopin het meer aan het zwemmen terwijl hun ouders in de sauna zitten en elke tien minuten het meer induiken en dan de sauna weer opzoeken.
Nog twee dagen en we zijn weer in Helsinki. Twee nachten willen we daar blijven. Zojuist ook de overtocht naar Tallinn geboekt.
En dan willen we de drie Baltische Staten bezoeken. Van Estland naar Letland en dan naar Litouwen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
03 Augustus 2025 - 19:20
Hanny:
Prachtig ik geniet mee met je verhalen.
03 Augustus 2025 - 21:20
Riek:
Nog veel plezier
03 Augustus 2025 - 22:41
Riette Teurlings:
We reizen weer fijn met jullie mee !