Langs historische dorpjes.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
16 Juli 2023 | Denemarken, Rømø
Dag 6.
Rōmø, zondag 17 juli 2023, 22 graden en een hele sterke wind met rukwinden.
Langs historische dorpjes.
Beste Allemaal,
Vanmorgen heerlijk rustig aan gedaan. Het waait heel hard en de rukwinden zijn bijna beangstigend. Gelukkig staan we beschut en hoeft ons dak niet naar beneden. Maar de luifel hebben we maar voor de storm afgebroken.
Rond 11 uur gaan we enkele dorpjes in de omgeving bezoeken. Het worden achtereenvolgens Møgeltønder, Tønder, Højer, Rømø en daarna langs de zee weer terug naar onze camping in Møgeltønder.
Een tocht over kiezelstraatjes, langs historische huisjes, een echte Hollandse windmolen, weidse landschappen zoals in Nederland met veel mais en graan.
Rømø week hier totaal vanaf. Over een hele lange dam bereik je dit waddeneiland. Links en rechts water en heel veel vogels. Op het eiland heel veel vakantie huisjes van mensen die van wandelingen en de zee houden. Voor fietsers was het vandaag geen pretje met deze storm, of je moet de wind van achteren hebben.
Rond vier uur kwamen we weer op de camping aan. Nog even het eind van de touretappe gekeken en dan het avondeten klaarmaken, de afwas en nu zitten we in de camper samen een verslag te schrijven.
Morgen zoeken we weer een andere camping. Wij denken in de buurt van Esbjerg. Maar onderweg willen we zeker nog wat andere plaatsen bezoeken. Daarna is het de bedoeling dat we oversteken naar het oosten, naar Aarhus.
“ALLEEN WIE RONDDOOLT, VINDT EEN NIEUWE WEG”.
Maar dat horen jullie morgen wel weer. Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er toe doen.
Piet.
20 Juli 2023 - 22:01
Hanny:
Gisteren kwam Bauke even langs die moest in de buurt zijn dat was heel gezellig.