Laatste dag in het prachtige Ierland.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
29 Juni 2025 | Ierland, Rosslare
Dag 60.
Rosslare, zondag 29 juni 2025. 23 graden sluierbewolking. Regelmatig zon. 87,7 km en 8.000 stappen.
Laatste dag in het prachtige Ierland.
Beste Allemaal,
Vandaag heel rustig aangedaan. We hoefden maar van Arklow naar Rosslare.
Dus kozen we voor een route langs de zee. Een kilometers lang strand. Voor het eerst zagen we wat meer mensen en vooral kinderen op het strand.
De vakanties zijn afgelopen vrijdag begonnen en van af nu moeten we bellen of er nog een plekje op de camping vrij is.
Bij elk strand staan een paar verrijdbare sauna’s. Regelmatig zie je mensen uit de sauna komen en dan een duik in de zee en weer terug naar de sauna.
Rond drie uur kwamen we op de camping in Rosslare aan. Rond vijf uur was de hele camping bezet en zag je overal families bezig met het installeren van hun caravan of tent.
De camping is 15 minuten rijden naar de ferryterminal. Morgen moeten we daar al vroeg zijn want om 8.45 vaart de ferry naar Pembroke. Ruim 4 uur.
Ik krijg juist een smsje binnen dat we op tijd moeten inchecken vanwege de drukte.
Dus om zeven uur naar de haven van Rosslare.
Nu zijn we aan het kijken via welke weg we naar Dover rijden. Liefst niet over de snelweg. We kunnen er twee en een halve dag over doen dus dat moet lukken.
En de camping in Dover hebben we ook al besproken want we moeten daar ook al weer vroeg inchecken voor de ferry naar Duinkerke.
We gaan dus morgen afscheid nemen van Ierland. Wat een super reis hebben we kunnen en mogen maken. Vooral de Wild Atlantic Way (WAW) zal ons nog lang bijblijven. Zo ook de vriendelijke Ieren.
We gaan ook afscheid nemen van Guinness. Het Ierse bier. De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness. In het logo van het bedrijf staat een harp. Het nationale symbool van Ierland.
Als je het bier in een glas ziet lijkt het zwart maar in werkelijkheid is het robijnrood.
De brouwerij is gevestigd in Dublin maar het water komt uit een bron in de Wicklow Mountains niet ver van Dublin.
Ik zelf vind het bier niet lekker maar dat is niet zo verwonderlijk omdat ik bijna nooit alcohol drink. Dus ik zal het ook niet gaan missen. Maar wat ik wel ga missen is de ontzettend leuke reclame van Guinness. Overal zie je deze vrolijke reclame uitgebeeld. Ook vaak op de gevels van de bars en cafés. Guinness is ook de nationale drnk van Ierland.
De slogans die vaak uitgebeeld worden zijn:
- Guinness for Strength.
- Lovely day for a Guinness.
- Guinness make you strong.
- My Goodness, My Guinness.
- Guinness is Good for You.
De toekan is een zeer bekend symbool voor Guinness. Dankzij John Gilroy de huisartiest van het reclamebureau. In 1935 verscheen de toekan meestal met een of twee glazen Guinness op zijn snavel.
Gisteren waren we in Dublin een grote winkel waar je alleen maar Guinness attributen kunt kopen.
Werkelijk van alles. T shirts, sokken, magneten, onderzetters en nog zoveel meer. Het is een business op zich geworden.
Later zal ik er wel foto’s van plaatsen.
Voor nu een laatste warme groet vanuit Ierland en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
29 Juni 2025 - 22:51
Ria Koning:
Piet het was weer een fantastisch verslag. Ik ben nu al benieuwd naar alle bijbehorende foto's die nog komen. Dankjewel, dat we weer mee mochten reizen.
Ik wens jullie een goede reis en weer welkom thuis.
30 Juni 2025 - 12:15
André Van De Wiel :
Aan alles komt een eind.....
Nu weer safe naar Udenhout!
01 Juli 2025 - 11:01
Riek:
Nu op naar Finland? Klopt dat?