Nog even in het prachtige Finland.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
04 Augustus 2025 | Finland, Ekenäs
Dag 27.
Ekenäs. Maandag 4 augustus 2025. 26 graden veel zon. In de morgen een buitje en in de avond een onweersbui. 235,2 km en 9.000 stappen.
Nog eventjes in het prachtige Finland.
Beste Allemaal,
Vandaag niet zo veel te vertellen. Gisteren tor elf uur een fantastische zonsondergang gehad. Vannacht wat geregend en om zeven uur viel er nog een buitje maar om half acht zaten we in de zon te ontbijten.
We reden dus wat later weg en we kwamen via Uusikaupunki en Taivassalo in Naantali aan.
We bezochten daar de kerk en het oude centrum met zijn gekleurde oude huizen.
Maar we zagen opvallend veel ouders met kinderen. Ze liepen allemaal over een brug naar een eiland. Het bleek een Moomin eiland te zijn. Ik had hier nog nooit van gehoord maar er was zelfs een grote winkel helemaal ingericht met Moomin spullen en Moomin kleding. Maar peper duur.
Daarna door naar Turku waar we de kathedraal uit 1290 bezochten en een oude witte burcht uit de dertiende eeuw. Zij hebben de grootste brand in Scandinaviëvan 1827 overleefdMaar de grootste bezienswaardigheid ligt voor de kust. Men noemt dat een scherenarchipel. Meer dan twintigduizend eilanden en eilandjes liggen er voor de kust. Vaak rotsachtig en hebben een gepolijste afgeronde vorm. Geboetseerd door de gletsjers tijdens de ijstijden.
Rond vier uur kwamen we op een prachtige camping in Ekenäs aan.
Toen we wilden gaan eten brak er een flink onweer los. Dus voor het eerst sinds lange tijd binnen gegeten. Maar nu zit ik alweer buiten aan het water dit verslag te schrijven.
Deze onweersbui zal wel voor een omslag vormen wat temperatuur betreft. Drie weken prachtig en warm weer. Ook in Finland zijn er weer vele records gebroken.
Morgen op weg waar we onze prachtige reis begonnen. Naar Helsinki.
Nog een dagje deze prachtige stad bezoeken en de reis door de Baltische Staten voorbereiden.
Voor nu een warme groet en leef en geniet vande momenten die er echt toe doen.
Piet.