Het meest gefotografeerde vogeltje.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
25 Oktober 2023 | Nederland, Udenhout
Udenhout, woensdag 25 oktober 2023
Het meest gefotografeerde vogeltje.
Beste Allemaal,
Met wat geluk konden we nog met de boot naar het eiland Mykines. Innhet Keltisch betekent het “varkenseiland”. Verwijzend naar zeezeugen of te wel walvissen.
En wat hebben we genoten. Het dorpje Mykines is klein en er leven door het jaar heen maar 20 inwoners. In de zomer is het drukker want dan komen de families hier vakantie vieren en toeristen betalen er veel voor om hier wat tijd te mogen doorbrengen. Bij slecht weer is het eiland onbereikbaar en in de winter vaart er maar af en toe een boot. De huisjes zijn meestal zwart geteerd.
In de winter moet hier bar en boos zijn. Maar wij troffen het want we hadden de hele dag blauwe lucht.
De toeristen komen hier voornamelijk maar voor een vogeltje: De papegaaiduiker.
De papegaaiduikers leven de hele winter op de open zee en komen niet aan land. Ze broeden in kolonies en maken nestgangen van 1 of twee meter. Meestal leggen ze maar een ei en ze broeden zes weken.
De IJslanders vangen ook papegaaiduikers want in sommige hotels is het een delicatesse.
Wij hebben er honderden foto’s gemaakt van deze lief uitziende vogeltjes. En vaak op twee meter afstand.
De foto’s:
- vele lieve papegaaiduikers
- prachtige kustlijnen
- een dorpje in de vallei
- het dorpje Mykinis
- een engel die uitkijkt over de oceaan of de schippers wel veilig terugkwamen
- een vuurtoren
- etcetera.
Kijk en geniet.
Een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
25 Oktober 2023 - 17:10
Hanny:
Weer een stukje beleving van jullie reis!
25 Oktober 2023 - 19:38
Riek: