De vierde dag in Rome.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
11 Februari 2025 | Nederland, Udenhout
Udenhout, dinsdag 11 februari 2025
De vierde dag in Rome.
Beste Allemaal,
Op 17 november gingen weer met de hop en hop bus naar de wereldberoemde Trevi fontein. Helaas werd deze grondig opgeknapt zodat ik er geen mooie foto’s van kon maken.
Maar de Spaanse trappen, met 135 treden, waren ook prachtig.
Ze waren vaak een welkom rustpunt voor vermoeide toeristen maar sinds 2020 is het verboden om op de trappen wat te rusten of te drinken. Wij zagen regelmatig politieagenten die je vertelden dat je alleen maar hier mocht lopen.
Onderaan de trappen kun je genieten van een prachtige fontein, de Barcaccia op de Piazza di Spagna, waar werkelijk iedereen mee op de foto wil.
En als je weet dat Rome jaarlijks 12 miljoen bezoekers trekt dan weet ik dat je hier niet in het hoogseizoen moet zijn.
Wij bezochten ook nog het Monumento a Vittorio Emanuelle II. Het gigantische witte gebouw was een monument van de eerste koning van Italië, Vittorio Emanuelle II. Het wordt ook wel de “Altara della Patria” genoemd. Hier herdenkt men de eenwording van Italië. Verder is hier ook het graf van de onbekende soldaat dat altijd door twee soldaten bewaakt wordt.
Verder zie je ook op de foto een prachtige Obelisk.
Er staan in Rome 8 Egyptische en 5 Romeinse obelisken. De beroemdste obelisk die staat voor de Sint Pieter op het plein. Deze werd door Caligula van Egypte naar Rome gebracht. Het is een soort gedenknaald en sommigen noemen het ook een versteende zonnestraal.
Een obelisk werd vaak geplaatst als er iets gedenkwaardigs gebeurd was. Bijvoorbeeld een overwinning.
Er zijn verschillende wandelingen georganiseerd die je langs de 13 obelisken leiden.
Op een van de foto’s zie je een groot menselijk hoofd met een open mond. De Middeleeuwse legende zegt dat als je hier je hand insteekt en een leugen vertelt dat je hand eraf gebeten wordt.
Men noemt het de “Mond van de Waarheid”. Een soort leugendetector.
In feite is een oude putdeksel of een onderdeel van een fontein uit de Romeinse Oudheid.
Maar in het hoogseizoen staat hier een rij van honderden toeristen die op de foto willen met hun hand in de mond.
Natuurlijk hebben wij hier ook een foto gemaakt zonder in de rij te staan. EN? Ja we hebben onze hand nog.
Voor nu weer een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.