Wij zijn gestart.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
01 Mei 2025 | Frankrijk, Gijvelde
Dag 1.
Ghyvelde, woensdag 30 april 2025. 25 graden en blauwe lucht. 262,6 km
Wij zijn gestart.
Beste Allemaal,
Vanmorgen rustig alles in onze campervan “Supi” geplaatst. De afgelopen dagen hebben we alles al voorbereid. We hebben na een aantal reizen al genoeg ervaring hoe we alles moeten organiseren. Dus dat wordt steeds gemakkelijker.
Om half elf vertrokken we met werkelijk schitterend weer. Richting zee werd het steeds drukker met caravans en campers. Maar wat wil je ook met zulk weer.
Onderweg even een boterhammetje op een parkeerplaats en rond drie uur kwamen we aan op “ Caravaning Du Lac”. Een kleine camping. Veel hebben we niet nodig. Elektriciteit en een schone douche en toilet.
Nu zitten we even om dit verslag te schrijven om daarna een rondje te wandelen in de omgeving.
Morgen op tijd op want om 10 uur vertrekt de Ferry vanuit Duinkerke naar Dover.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
Dag 2.
Sewardstone, Lee Valley, donderdag 1 mei 2025. Prachtig weer. 28 graden en blauwe lucht. 170 km.
Pound, links rijden, miles en geen zomertijd.
Beste Allemaal,
Vanmorgen op tijd opgestaan en rond half acht reden we naar de Ferry terminal in Duinkerke. Ongeveer 30 km. Helaas vertrok de boot inplaats van om 10 uur, om 11 uur.
Samen met al die andere campers op de parkeerplaats ontbeten.
Het was heerlijk weer en om half 12 vertrok de boot. Bijna twee uur en we kwamen al in Dover aan. Maar hier kennen ze geen zomertijd dus het was pas half 2
Daarna op weg naar een camping buiten Londen. Lee Valley Campsite Sewardstone.
Een prachtige camping met de bus voor de deur. Heerlijk ontspannen buiten gegeten en nu zit ik om 8 uur buiten dit verslag te schrijven.
Morgen met de bus en metro naar Londen. Een uur. Hier op de camping konden we de dagkaart kopen voor de hele dag vrij reizen met bus en metro.
Wat we in Londen gaan bezichtigen laten we de komende dagen weten.
De campervan blijft hier een op de camping een paar dagen achter.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
01 Mei 2025 - 21:17
Riek:
Super luitjes. We gaan jullie reis weer volgen. Hier ook prachtig weer. Geniet samen broer en Susan.
01 Mei 2025 - 22:51
Ria Koning:
Dat was een mooie start met prachtig weer. Veel plezier deze reis.
01 Mei 2025 - 23:05
Frans Van Rijsewijk:
Weer leuk om te lezen Piet en Susan.
Wat betreft de zomertijd: in UK kennen ze wel de zomertijd! Voor mij als regelmatige " Engelandvaarder" vanwege mijn zoon die al 16 jaar in Londen woont is het normaal dat het in Engeland een uur vroeger is.
Ben benieuwd wat in Londen gaat bekijken. Er is enorm veel te zien.
Groet vanuit Helvoirt.
02 Mei 2025 - 08:06
Jac Peeters :
Wat mooi dat jullie nu mijn favoriete land gaan bezoeken. Dat gaat jullie zeker bevallen. Eerst Londen vooe een paar dagen lees ik. Geweldige stad! Links rijden went snel, maar let op als je er niet meer aan denkt hoor. Hartelijke groeten uit de Algarve. Ja, eij zijn gisteren ook vertrokken voor een weekje Portugal. Jac en Hanneke.
02 Mei 2025 - 21:15
Jolanda :
Leuk om jullie weer te kunnen volgen. Komen jullie toevallig ook in de buurt van Bempton Cliffs? Zou je dan willen kijken of er al papagaaiduikers zitten?
03 Mei 2025 - 15:03
Hanny:
Hoi broer en Susan een prachtige reis wens ik jullie wij hebben niet zoveel gezien als jullie maar Londen was geweldig zoals heel
Engeland.