Nog even terug.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
11 Maart 2024 | Griekenland, Patras
46 ste etappe.
Drepano, zondag 10 maart 2024. 23 graden en blauwe lucht.
Nog even terug.
Beste Allemaal,
Het weer is prachtig en we willen nog een keertje terug naar Korinthe. Het kanaal van Korinthe hebben we al op de heen weg gezien maar we hebben toen de Heraion van Perachora “gemist”.
Het dateert uit de achtste eeuw voor Christus en was vooral een religieus centrum. Er is niet meer zoveel van overgebleven maar de ligging in een kleine baai vergoed veel. Ook de wandeltocht naar de vuurtoren is genieten.
Op de terugweg toch nog maar even naar het kanaal van Korinthe gegaan. Op dit moment waren ze aan het bungi jumpen.
Het smalle kanaal wordt nu alleen nog maar voor kleine jachtten en kleine vrachtschepen gebruikt.
Koning Nero kreeg het idee om dit kanaal te bouwen. Tussen 1882 en 1893 is het voltooid. Het is 23 meter breed en 8 meter diep. Maar de rotswanden aan weerszijden zijn aar liefst 70 meter hoog.
Rond vier uur zijn we weer terug op onze camping met het adembenemende uitzicht.
“ HET VERSCHIL TUSSEN WAT WIJ DOEN EN WAT WIJ KUNNEN DOEN, ZOU VOLDOENDE ZIJN OM DE MEESTE PROBLEMEN OP TE LOSSEN”.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.