Wij voelen onze knieën.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
24 Februari 2024 | Griekenland, Drépanon
31 ste etappe.
Drepano, zaterdag 24 februari 2024. 23 graden en blauwe lucht.
Wij voelen onze knieën.
Beste Allemaal,
Vandaag een doel. Nafplio. Een belangrijke stad in de geschiedenis van Griekenland. De stad kwam in de dertiende eeuw op en doorstond menige belegering in de strijd tussen door Venetië en Turkije om de havens van Peloponnesos. Van 1829 tot 1834 was de stad de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland.
Wij zouden allereerst naar een van de best bewaarde achttiende eeuwse forten ban Griekenland.
Maar dan moest je wel eerst 1473 traptreden zien te overwinnen. Maar je kunt ook met een bus naar boven.
Toch besluiten om ons niet te laten kennen. Wij gaan klimmen. Rugzak met water en iets extra energie in de vorm van een noten bar en kitkat.
Deze Venetiaanse citadel, Palamidi, werd gebouwd tussen 1711 en 1714.
Palamidi is het grootste vestingcomplex in Griekenland. Binnen de ommuring staan zeven fortrn die nu naar Griekse helden zijn vernoemd.
De uitzichten zijn meer dan adembenemend. De oude stad, de Akronafplia, en de vesting Bourtzi midden in de zee.
Je blijft maar foto’s maken omdat elke hoogte weer een ander vergezicht biedt.
Maar je miet ook nog 1473 trappen naar beneden. Voor mijnis dat zwaarder dan omhoog. Maar na twee uur zijn we tevreden weer terug op de parkeerplaats.
Van te voren zijn we ook nog naar een twaalfde eeuws klooster geweest. De Agia Moni. Nog acht zusters zijn er aanwezig. Binnen de muren staat een prachtige Byzantijnse kerk.
Al bij al was het weer een prachtige dag. Morgen gaan we deze prachtige camping verlaten en op naar een nieuw avontuur.
“MORGEN IS HET RESULTAAT VAN DE KEUZES DIE JE VANDAAG MAAKT”.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
24 Februari 2024 - 18:10
Riek:
Beentjes morgen erg voelbaar, verwacht ik.
06 Maart 2024 - 20:22
Hanny :