Naar het platteland
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
07 Mei 2025 | Verenigd Koninkrijk, Bourton on the Water
Dag 6.
Bourton on the Water, dinsdag 6 mei 2025. 168 km en 17.000 stappen. 16 graden en overwegend zon.
Naar het platteland.
Beste Allemaal,
Van de wereldstad Londen naar het platteland. Naar Cotswolds een schilderachtig landelijk natuurgebied. Het is het meest geliefde plattelandsgebied met pittoreske dorpjes met honingkleurige cottages en heuvelachtige weilanden met hel gele koolzaadvelden.
Om tien uur vertrokken en rond twee uur kwamen we op de camping “Field Barn Park aan. Een prachtige natuurcamping ver buiten de bewoonde wereld.
Na wat gegeten te hebben gaan we voor een wandeling van 45 minuten naar het prachtige dorpje Bourton on the Water. Midden door het dorpje loopt een riviertje met snelstromend heel helder water. Heel ondiep zodat we de forel tegen de stroom op zagen zwemmen. Over het stroompje prachtige stenen bruggetjes met vele gezellige winkeltjes en eettentjes. We vertoeven er ruim drie uur en wandelen daarna door de weilanden terug naar onze campingplaats. Het is een echte natuurcamping met zeldzame orchideeën en allerlei vogels.
Als we in de avond om ons heen kijken zien we hazen, konijnen, twee fazanten en patrijzen.
Wat een contrast met het keven in de stad.
Maar voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
07 Mei 2025 - 19:28
Jac Peeters :
Ja, de dorpjes hebben vaak prachtige rietgedekte cottages, die net als de pubs heel sfeervol zijn ingericht. In Nederland nog nooit gezien! Als we Hilvarenbeek zouden moeten ruilen zou het voor zo’n lieflijk plaatsje in Engeland zijn! Geniet ervan, Piet en Susan! Hartelijke groeten uit de Algarve. Morgen vliegen we terug naar Eindhoven, Jac en Hanneke.