We zijn er ……..
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
12 Juli 2025 | Estland, Tallinn
Dag 4.
Tallinn, zaterdag 12 juli 2025. Vanmorgen met een zonnetje opgestaan maar al snel de hele morgen heftige regen. De wegen stonden blank. Rond de 22 graden zwaar bewolkt. In de middag klaarde het op. Nu 25 graden en zon.
415,5 km en 3.000 stappen.
We zijn er …..
Beste Allemaal,
“We zijn er” dat wil zeggen dat we in Tallinn aangekomen zijn.
Zojuist hebben we de ferry van Tallinn naar Helsinki geboekt. Morgen om 8 uur. Een overtocht van twee en een halfuur.
Ook de camping hebben we geboekt in Helsinki. We hopen dat vanuit de camping met de metro naar de stad kunnen.
We nemen dan ook de tijd om de rondrit door Helsinki voor te bereiden.
Vandaag was het niet prettig rijden met al die regen. Het was uitkijken geblazen. Maar nu zitten we midden in de stad Tallinn, we hebben een plekje in een stadscamping. De City Center Garden Camping.
Maar vijftien minuten van de haven.
Op de terugweg proberen we hier ook te verblijven om de stad te bezichtigen.
Wat opvalt:
Dat we in de drie Baltische Staten, Litouwen, Letland en Estland geen oponthoud hebben ondervonden bij de grens. Sterker nog we konden geen grens ontdekken. Dat was bij de overgang van Duitsland naar Polen wel anders.
We hebben het laatste gedeelte langs de Golf van Riga gereden maar door het slechte weer hebben we daar maar weinig van gemerkt.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
12 Juli 2025 - 18:46
Riek:
Stuur maar wat regen hier naar toe. Alles zo droog. Vreselijk. En voorlopig hier in Frankrijk geen regen verwacht.