Op weg naar de bakermat van de Olympische Spelen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
07 Maart 2024 | Griekenland, Archaía Olympía
42 ste etappe.
Olympia, woensdag 6 maart. Prachtig weer. 21 graden en af en toe een wolkje aan de blauwe hemel.
Op weg naar de bakermat van de Olympische Spelen.
Beste Allemaal,
Vandaag hebben we afscheid genomen van Kalamata en camping Fare. 6 nachten zijn we hier geweest. Een orachtige stad met een camping die ideaal ligt. Aan een twee kilometer lange boulevard. Wij horen de zee in onze campervan.
Elke avond wandelen, rennen, zitten hier tientallen mensen die genieten van de rustgevende golven.
Maar we trekken verder langs de kust van Peloponnesos. Voordat we verder naar het noorden gaan doen we eerst nog de stad Pylos aan.
Deze stad heette oorspronkelijk Avarino en later Navarino. De stad heeft een Frans ontwerp.
Wij gaan vooral voor het Niokastro.
Het is van Turkse en Venetiaanse origine. Wij lopen over de muren van dit indrukwekkende kasteel aan het water.
Maar na een laar uur wordt het tijd om de nieuwe camping, camping Diana. Vlak bij Olympus. Nu eens niet aan de zee maar landinwaarts.
Hier willen we een laar dagen blijven om de omgeving te verkennen.
“HET WEER ZIT NIET MEE, MAAR DAT IS ALTIJD NOG BETER DAN DAT HET WÉÉR NIET MEE ZIT.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet