Altijd weer even aftasten.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
09 Augustus 2025 | Estland, Kahtla
Dag 32.
Liimala, zaterdag 9 augustus 2025. 24 graden blauwe lucht in de namiddag wat bewolking. 197,1 km en 15.000 stappen.
Altijd weer even aftasten.
Beste Allemaal,
De hoofdstad Tallinn was meer dan prachtig. Vanmorgen rustig aangedaan en rond negen uur lieten we de stad niet meteen achter ons want in de buitenwijken staat in een prachtig park het huis van de premier van Estland. In het Kadriorg Park staat het kasteel Kadriorg.
Tsaar Peter de Grote liet het kasteel voor zijn vrouw Katharina In 1718 bouwen. Nu is het een kunstmuseum.
Het kasteel is prachtig maar de tuinen er omheen zijn ontzettend mooi en kleurrijk. Alles perfect symmetrisch aangelegd.
Wij rijden na een uurtje alles bewonderd hebben naar de volgende bezienswaardigheid. Naar een 50 meter brede waterval. Met zijn 8 meter niet spectaculair hoog maar door het bruine water en breedte best imposant.
We rijden verder en zien nog een paar prachtige herenhuizen met grote parken en waterpartijen. Een groot gedeelte gaat langs de Oostzee waar we ook onze eerste camping gevonden hebben.
Rijden in een nieuw land is altijd weer even wennen. Hoe gaat het in het verkeer? Hoe zijn de mensen in het verkeer. Hoe zijn de wegen?
De wegen zijn tot nu toe heel goed. Maar in Finland hield men zich veel meer aan de regels. Hier rijden ze veel harder en zijn ze veel ongeduldiger.
In Finland spreken ze bijna allemaal engels. Hier is dat veel minder het geval. Ook kijkt men raar op als je mensen spontaan begroet. Zijn ze niet gewend.
Maar misschien moeten we onze gedachten over een paar dagen weer wat bijstellen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet
09 Augustus 2025 - 22:00
Riek:
wat hebben jullie steeds mooi weer zeg.
10 Augustus 2025 - 08:28
Hanny :
Inderdaad dat weer is prima ook niet te warm.