En dat allemaal op een dag.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
23 Juni 2025 | Ierland, Skibbereen
Dag 54.
Skibbereen, maandag 23 juni 2025. 19 graden half bewolkt en regelmatig zon. 139,6 km en 12.000 stappen.
En dat allemaal op een dag.
Beste Allemaal,
Vanmorgen lekker rustig aangedaan. De Goats Path Pod park camping was fantastisch.
Vanmorgen voor we gingen nog even met de geiten en bijzondere schapen geknuffeld en toen konden we beginnen aan het laatste gedeelte van de WAW. Of te wel de fantastische Wild Atlantic Way.
Meteen reden we op het schiereiland met de naam the Sheep’s head. We rijden meteen over een prachtige pas, De Seefin Ridge. Aan de ene kant de Bantry Bay. Steil, rotsachtig en een stevige wind.
De andere kant zie je De Dunmanus Bay. Groen, prachtige percelen met hagen.
Ook hier weer legendes over de reus Fin Mac Cool die hier zijn rust nam na een jacht. Wij hebben even op zijn reusachtige zetel mogen zitten.
De vergezichten zijn niet te beschrijven.
Er moest ook nog een vuurtoren gebouwd worden. De materialen konden alleen maar met een helikopter aangevoerd worden. 250 helikopter vluchten verder kon deze in 1968 in gebruik worden genomen.
Daarna door naar Mizen Head. Wat een natuurgeweld. Het is een landtong in het uiterste zuidwesten van Ierland. Het is een toeristische trekpleister. Bekend om zijn dramatische kliffen en de voetgangersbrug. Het ligt op het schiereiland Kilmore. Je hebt fantastische uitzichten oo de Atlantische Oceaan.
Mizen Head is een van de vijf spectaculaire schiereilanden en strijdt met Sheeps Head, Iveragh, Dingle en Beara om de titel “mooiste plek van Ierland.
Wij deden alle vijf deze schiereilanden. Wat een dankbaar geluk om ze te kunnen bekijken.
Maar elke hoek had zo zijn verrassingen. Te veel om op te noemen en weer te geven.
Later zullen de foto’s mijn enthousiasme ondersteunen.
Daarna nog naar een prachtige drijvende brug en alleen over deze brug kun je bij een prachtig strand komen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
23 Juni 2025 - 21:51
Riek:
Geniet samen de laatste dagen Ierland endan verder.