Een heftige nacht gevolgd door ….
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
01 November 2024 | Italië, Alghero
Alghero, zondag 27 oktober 2024. Prachtig rustig weer. 23 graden en half bewolkt.
87 km.
Een heftige nacht gevolgd door een ……..
Beste Allemaal,
Wat een nacht het begon rond een uur of 8. Regen en een heel heftig onweer met klappen die onze camper deed schudden. De regen gutste naar beneden. Uren lang. Het onweer wilde niet over het water verdwijnen en kwam telkens terug. De stroom viel uit. Onze camper stond zeker 10 cm in het water.
Maar ……. er volgde een rustige dag. Windstil en een prachtige blauwe lucht.
Ontbijten deden we buiten bij een opkomende zon. Even alles weer even schoonmaken en na een uurtje hadden we ook weer stroom.
Rond 11 uur wilden we toch nog even de “ binnenlanden” intrekken. Naar Monteleone Rocca Doria. Het zou een panoramarit worden met fantastische uitzichten. In avontuurlijke haarspeldbochten de bergen in. Na iedere bocht werden de vergezichten mooier. Het hele noordwesten van Sardinië kwam aan onze voeten liggen.
We komen terecht in het indrukwekkende landschap rond het Lago del Temo. Een stuwmeer.
Iets verder doemt een kalksteenblok op. We mogen vandaag niet met de auto naar boven maar worden met een shuttlebus naar boven gebracht. Later begrijpen we waarom.
Het dorpje ligt als een adelaarsnest op een natuurlijke rotsbastion dat ruim 400 meter boven het stuwmeer uittorent. Vroeger was het een vesting in de dertiende eeuw gesticht door de machtige Doria familie uit Genua.
Nu is er niets meer te merken van al die gevechten die hier hebben plaatsgevonden. Vreedzaam dommelt het stadje met 125 inwoners voor zich uit.
Boven aangekomen blijkt er een soort festival plaats te vinden. Een soort presentatie om te laten zien wat het stadje allemaal te bieden heeft. Muziek, eten en drinken, alle sporten werden getoond. Overal zaten families lekker wat te kletsen en te eten. Wij deden daar volop aan mee.
Dus na een heftige nacht werd het een onvergetelijk dag boven op de kalkrots.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.