In volle storm naar Corsica.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
08 Oktober 2024 | Frankrijk, Bastia
Biguglia, vlak bij Bastia. dinsdag 8 oktober 2024. 22 graden maar donker en regen.
In volle storm naar Corsica.
Beste Allemaal,
Vanmorgen heel vroeg opgestaan. Half vijf. Wassen, camper gereed maken en in het pikkedonker op weg naar de boot. Na 45 minuten zagen we de boot naar Bastia al liggen.
We hadden niet verwacht dat we meteen de boot op konden. En wij niet alleen want ik denk dat er al 100 campers klaarstonden.
Het is altijd een nerveus gedoe om de camper precies op de plek te krijgen die men wilt. Elk voertuig staat maar 5 cm van elkaar. Je kunt er maar amper of niet tussen door.
Om zeven uur in de ochtend zitten we al op de zevende verdieping. Wat eten, wat lezen en wat wegdutten.
Vier en half uur zou de overtocht duren maar het werden er ruim zeven en een half!!!!!!!!!!
Ten eerste duurde overtocht al een uur langer vanwege de storm en ten tweede kon de cruise niet de haven in vanwege de storm. Iedereen op boor was gaar.
Dus wij hebben ons plan wat bijgesteld. Niet een camping een uur van Bastia maar de dichtstbijzijnde camping bij Bastia. Maar 18 minuten rijden. Maar natuurlijk dacht er iedereen zo over dus dat werd in hele lange rij bij het inchecken.
Maar nu zitten we op een superluxe, splinternieuwe ingerichte camping. 50 meter van de zee.
Een heerlijke plek vlakbij de sanitair afdeling. Toilet, douche, afwassen, groent wassen, allemaal op 30 meter afstand.
EN……. de hele overtocht geregend en gestormd maar sinds we hier staan geen druppel meer gevoeld en 22 graden.
Het is nu half acht en al donker maar iedereen zit nog heerlijk buiten.
De camping heet San Damiano en ligt op een lange zandtong. De Tyrreense zee aan de ene kant en open water aan de andere kant.
Morgen gaan we de omgeving verkennen en donderdag met de shuttle bus naar Bastia.
Morgen wordt het 24 graden.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Vandaag heb ik geen foto’s gemaakt maar morgen zal ik er weer een paar sturen.
Piet