Een middeleeuws pareltje.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
17 Mei 2025 | Ierland, Kilkenny
Dag 17.
Kilkenny, zaterdag 17 mei 2025. 25 graden en helblauwe lucht. 20.000 stappen.
Een middeleeuws pareltje.
Beste Allemaal,
De ongeveer 22.000 inwoners van Kilkenny leven in een middeleeuws pareltje.
Smalle steegjes, massieve stenen huizen en oude bouwwerken bepalen hier het beeld.
Van ver zie je al de 19e-eeuwse St. Mary’s kathedraal met de 65 meter hoge toren.
Maar ook indrukwekkend is de Kilkenny Castle die hoog boven de rivier Nore torent.
Deze door de Vikingen gebouwde burcht is een van de beroemdste van Ierland.
Wij bekijken de burcht ook van binnen. Vooral de Long Gallery maakt veel indruk.
Zeker het dak dat de vorm heeft van Vikingen schip.
Wij starten vandaag vanaf onze camping met een super mooie wandeltocht naar het centrum. Een half uur lopen lands de langzaam stromende rivier de Nore.
Eerst naar het kasteel, daarna naar Sint Canice’s Cathedral. Alle gebouwen zijn in het grijs gebouwd met grote stenen. Naast een aantal kathedralen bouwde men vroeger ook een ronde klokkentoren. Hier was deze nog helemaal in tact en via een smalle trap gingen we de uitdaging aan. 121 treden klimmen en we stonden 30 meter hoog. Uitkijkend over heel Kilkenny
Daarna bezochten we de Black Abbey en de St.Mary’s Carhedral.
Maar velen bezoekers zaten vandaag op de tientallen terrasjes en als het te heet werd dan vonden ze wel in plekje in de vele Ierse pubs met een groot glas bier.
Rond vier uur liepen we dezelfde weg terug langs het water.Douchen en nu zitten we heerlijk buiten aan het verslag te schrijven.
O ja langs de weg vind je vele leuke kraampjes die nu vooral nieuwe aardappels en aardbeien verkopen. Wij kopen regelmatig een doosje aardbeien en ze zijn werkelijk super lekker.
Wij hebben nog een nachtje bijgeboekt want morgen willen we een bezoek brengen aan het marktstadje Cashel.
Daarna weer terug naar de zee in de buurt van Cork.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
17 Mei 2025 - 19:19