Berschil ban dag en nacht.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
21 Maart 2026 | Zuid-Korea, Daegu
Dag 17.
Daegu, vrijdag 20 maart 2026. Volop zon, blauwe lucht en 16 graden. Lenteachtig.
Verschil van dag en nacht.
Beste Allemaal,
Over drie dagen vertrekken Susan en ik naar Taiwan. Dus de voorbereidingen beginnen nu echt. De busreis naar Busan is geboekt. We vertrekken vanaf Busan met het vliegtuig naar Taiwan. Het hotel voor de eerste nacht dicht bij het vliegveld in Taipei is ook al geboekt.
Als we in Taipei aankomen halen we meteen onze huurauto op zodat we de volgende ochtend meteen aan onze rondreis in Taipei kunnen beginnen.
Net voor corona uitbrak hadden we al een ticket voor Taiwan maar moesten helaas alles annuleren.
We kijken er naar uit.
De weersvooruitzichten zijn tot nu toe gunstig. Gemiddeld zo’n 27 graden. Maar is sterk afhankelijk waar je op dat moment verblijft in Taiwan.
Het leven is totaal verschillend als je op het platteland leeft. In Daegu is alles perfect georganiseerd. Ook is het erg schoon.
Het platteland en de dorpen laten een heel andere kant zien. Hier hecht men niet zozeer aan schoon of georganiseerd iets bouwen of plannen. Bij elk huis wordt er zomaar wat aangebouwd en slingeren er allerlei spullen rond huis of boerderij. Veel activiteiten vinden plaats aan de straat en daar laat men dan ook alles liggen.
Is het armoede of vindt men het niet zo belangrijk dat alles gestructureerd is?
Ik denk het laatste. Men hecht er hier niet zoveel waarde aan dat alles er netjes uitziet. Ze zijn vooral praktisch.
Zo zie je voor het huis bijvoorbeeld 100 bloempotten in allerlei maten en kleuren. Ze vinden de potten totaal niet belangrijk want het gaat hen om de bloemen die er in groeien.
Wij zouden het een rommeltje vinden.
We zouden thuisblijven maar de zus van Susan moest wat boodschappen doen en vroeg of wij meegingen. Het werd weer heel gezellig en natuurlijk hoort daar een koffie/thee café bij EN daar hoort natuurlijk ook iets lekkers bij. Heerlijk buiten in een heerlijk lente zonnetje.
Ik was de oudste van de drie en hier in Zuid Korea is het de gewoonte dat de oudste begint met drinken of met wat te eten daarna volgt de rest pas.
En dat doen ze heel consequent. Het respect voor ouderen zit heel diep ingebakken in hun cultuur.
Susan maakt thuis een klein beetje avond eten klaar en ik lees wat over Taiwan.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet
21 Maart 2026 - 09:19
Riek:
Alles weer keurig geregeld.
21 Maart 2026 - 09:39
Hanny:
Daar kunnen ze hier nog wat van leren van dat respect!