Groen en …… geel.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
30 Juli 2025 | Finland, Seinäjoki
Dag 22.
Seinäjoki, woensdag 30 juli 2025. 28 graden en half bewolkt. Nog regen gehad vandaag. 261,6 km en 9.000 stappen.
Groen en …… geel.
Beste Allemaal,
Vanmorgen weer heerlijk een eitje gebakken onder de zon. Ja die was er al om een uur of vier. Daarna weer oo weg voor de volgende etappe.
Vandaag stonden toch weer twee kerken op het programma. Een in Nykarleby, weer eens een stenen en weer een prachtige houten. Zojuist geel geschikderd. Helaas was deze gesloten.
Daarna door naar de langste brug van Finland. 1200 meter.
Onderweg was het eerst alleen maar bossenmaar nu we meer in de bewoonde wereld komen zijn er meer bossen ontgonnen want die mensen moeten toch ook eten.
Ontelbare graanvelden. Tarwe, gerst, haver en rogge. Afgewisseld met aardappelen en soms met rode kool en spitskool.
Het landschap zien we elke dag meer kleur krijgen. Geel dus. De gerst en rogge zijn het verst. De tarwe en haver is nog groen.
Overal zien we graansilo’s in het landschap.
Rond vijf uur komen we op onze camping aan maar daarvoor waren we nog naar het Alvar Aalto centrum van Seinäjoki geweest.
Alvar Aalto is een Finse architect en wereldberoemd. Hij ontwierp werkelijk schitterende gebouwen. Hij zocht in zijn werk en materialen altijd de connectie tussen mens en natuur. Hier heeft hij de kerk, het Parish centrum, het stadhuis, de bibliotheek het theater en gemeentehuis gebouwd.
Vooral de kerk en de bibliotheek waren schitterend.
Trouwens Finnen zijn heel veel in de bibliotheek te vinden en dat leren de kinderen al van jongs af aan. Misschien zijn daar de zeer lange avonden debet aan.
Je ziet aan de plaatsnaam dat we aan een rivier verblijven want joki betekent rivier.
Als ik dit verslag buiten zit te schrijven dan hoor ik het snel stromende riviertje naast me.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet
30 Juli 2025 - 22:01