Hoe blauw kun je het krijgen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
01 November 2024 | Italië, Alghero
Alghero, zaterdag 26 oktober 2024. Prachtig weer half bewolkt, 26 graden. Maar in de avond onweer en regen.
166km
Hoe blauw kun je het krijgen?
Beste Allemaal,
HET IS WEER GELUKT. IK KAN DE VERSLAGEN WEER PLAATSEN. DUS DE KOMENDE TIJD PROBEER IK ZO SNEL MOGELIJK HET “ACHTERSTALLIG ONDERHOUD” TE DOEN.
Gisteren kon ik het verslag en foto’s niet versturen. Hopelijk lukt dat vandaag wel.
Vanmorgen met heerlijk weer opgestaan. Buiten onder bomen ontbijten en rond 10 uur vertrokken voor een tocht langs de westkust.
Eerst naar Porto Ferro een baai die bewaakt wordt door twee Saracenentorens. Daarna naar het enige zoetwatermeer op Sardinië, Lago Baratz. Ooit met de open zee verbonden.
Daarna naar de spookstad, Argentiera. Argentum betekent zilver. Ooit was het een zilverstad.
Ee werd zilver, lood en zink gewonnen. In 1963 werd de mijn gesloten en begon het verval. Nu is het echt een spookstad geworden. Maar met overheidsgeld is de restauratie begonnen.
Daarna door naar de noordwestpunt van Sardinië. Naar het schiereiland Stintino. Het heeft maar 1600 inwoners. Er liggen talrijke vakantie nederzettingen. Nu waren we er bijna alleen maar in het hoogseizoen brengen 40.000 Italianen hier hun vakantie door.
De paradijselijke stranden en het heldere, alle kleuren blauw vertonende zeewater zijn hier de grote attracties. Ook loopt het strand heel langzaam de zee in.
Je hebt hier ook een prachtig uitzicht op de eilanden Pelosa, Piana en Asinara.
Daarna via Porto Torres naar een groet supermarkt en daarna naar “huis”.
Nu is het zeven uur en zitten we in de camper naar het onweer en regen te luisteren.
Wat we morgen gaan doen zal van het weer afhangen maar dat horen jullie later wel weer.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.