Alle wegen leiden naar Rome.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
14 November 2024 | Italië, Rome
Rome, woensdag 13 november 2024. Bewolkt en 17 graden.
Afstand: 94 km
Alle wegen leiden naar Rome.
Beste Allemaal,
Helaas kan ik nog steeds geen verhalen plaatsen op mijn weblog. Of beter gezegd ik kan ze niet versturen.
Gisteren zaten we nog op Sardinië. Wat een ongelooflijk mooi eiland. Maar aan alles komt een eind.
Dus zijn we gisterenavond op de boot gestapt in Olbia. Om acht uur konden we al op de boot en zijn meteen naar onze hut gegaan om te gaan slapen.
Het was heel rustig weer en een hele grote veerboot. Dus het op en neer deinen hebben we nauwelijks gehad.
Klokslag 6.30 uur meerde het vrachtschip in Civitavecchia aan. Het duurt altijd nog even voordat we rond 7 uur de veerboot verlieten.
We hadden meer dan tijd genoeg om in Rome te komen. Dus rijden we niet over de snelweg maar over een kleine weg langs de kust. Een mooie tocht van zo’n twee uur. Ondertussen ook nog even langs een supermarkt want de koelkast en diepvries raken aardig leeg.
We hebben een camping gevonden die niet te ver van een station afligt zodat we niet met de camper de stad in hoeven.
Het is eigenlijk geen camping maar een grote tuin waar men wat plekken gemaakt heeft voor een viertal campers.
Een douche en een toilet en een afwasbak om de afwas te doen is genoeg.
Als wij aankomen zijn we de enige gasten en worden we hartelijk ontvangen door de vrouw die samen met haar man deze “camping” beheert. Ciampino Garden is de naam.
Ook krijgen we meteen een kaart van Rome en hoe het werkt met het openbaar vervoer.
Rond vier uur lopen we even naar het station om te kijken over hoe lang we erover doen. Precies een kwartier.
De rest van de tijd lezen we zoveel mogelijk over Rome en Toscane. En we kijken ook regelmatig naar het weer. Het is tenslotte al half november.
De komende dagen zal het zonnig zijn maar de temperatuur wordt niet meer zoals op Sardinië.
Maar dat maakt ons niet zoveel uit.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
15 November 2024 - 10:52
Riek:
Best lang op de boot. Geniet van het mooi Italië. Groetjes uit Heesch.
17 November 2024 - 19:09
Hanny :