Dit verslag komt uit Noorwegen!!!!!
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
22 Juli 2025 | Noorwegen, Varangerbotn
Piet.
Dag 14.
Vestre Jacobselv. Noorwegen.Dinsdag 22 juli 2025. Prachtig weer alweer. 27 graden en volop zon.
Maar… zo maar uit het niets een uur bewolkt tot mistig. In Noorwegen nog volop zon maar tien graden verschil. 16 graden.
404,3 km en 7.500 stappen.
Dit verslag komt uit Noorwegen!!!!!!!
Beste Allemaal,
Ja jullie lezen het goed. Dit verslag komt uit Noorwegen. We hadden in het begin de hoop uitgesproken dat als het zou lukken om dan de 14de toeristische route te rijden.
Drie jaar geleden hebben we al dertien van de achttien toeristische routes gereden.
Deze lag toen ver uit ons routeschema maar nu krijgen we de kans voor de veertiende.
Het zijn werkelijk schitterende routes. Vaak vind je om de zoveel kilometers een herkenningspunt. Vaak met uitleg over het gebied, meestal een goed toilet en een zitplaats om te picknicken. Deze route vertrekt in Varangerboth en gaat tot Hamningberg en is ongeveer 168 km lang.
Deze toeristische route ligt in het uiterste noord oosten van Noorwegen. Op de grens met Finland en Rusland. Aan de Barentszzee.
Vandaag vertrokken we in een rechte weg naar Utsjoki. Een grensovergang naar Noorwegen. Gewoon een brug over en halverwege de brug was je in Noorwegen. Geen douane gezien. Ook een voordeel was dat het in Noorwegen een uur vroeger was dan in Finland. Noorwegen hanteert dezelfde tijd als wij in Nederland.
Dus om drie uur konden we al aan de route beginnen. Zo’n veertig kilometer langs een prachtig fjord en toen zochten we de camping op.
Want morgen willen we de gehele route rijden en dezelfde ook weer terug naar dezelfde camping. Je ziet dan alles van twee kanten en zeker met de zon kan dat een groot verschil zijn.
De route in Finland was ook prachtig. Spaarzame dorpjes, spaarzame huizen, veel overstekende rendieren maar ook een veel lagere begroeiing. Vooral kleine berken struiken en kleine dennen. De grond is zompig met vele kleine vennetjes met veenpluis.
Je kunt zien dat de planten een korte zomer kennen en dat het over het algemeen aan de koude kant is.
Ik moet wel zeggen dat het weer ook een groot aandeel heeft in het genieten van zoveel moois. De meren en meertjes zijn als spiegels.
Maar we voelen dat het weer een omslag gaat maken. Meer bewolking en regen.
Maar dat gaat de pret zeker niet drukken want we zijn al zo verwend wat het weer betreft.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
22 Juli 2025 - 20:25
Ria Koning:
[e-1f44c] weer een mooie beschrijving Piet. GENIET SAMEN VAN DE 14DE ROUTE.
22 Juli 2025 - 22:34
Riek:
Wij vandaag in Apeldoorn veel regen met onze fietstocht. Was wel leuk, mag de pret niet drukken,
23 Juli 2025 - 09:28
André Van De Wiel :
Het is weer een hele onderneming met mooie verhalen om ons daarin mee te nemen!
Groeten uit Luyksgestel!
26 Juli 2025 - 13:07