Overdoen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
13 Juni 2025 | Ierland, Carrigart
Dag 44.
Mulroy, vrijdag 13 juni 2025. 22 graden en veel zon maar ook sluierbewolking. 147,7 km en 10.000 stappen.
Overdoen.
Beste Allemaal,
Ja vandaag weer heerlijk weer. Dus willen we de tocht van gisteren weer gedeeltelijk overdoen.
We starten wat later want tot elf uur zou het wat donker zijn. En ja hoor rond 11 uur was er volop zon.
De eerste tocht ging naar hoge kliffen en steile beklimmingen. De uitzichten waren meer dan prachtig.
We zagen weer vele prachtige goudgele stranden met water in alle kleuren blauw.
Een spierwitte vuurtoren en tot slot een prachtige wandeling naar een imponerende natuurlijke boog in het water.
De natuur blijft toch de grootste kunstenaar te zijn die de meest wondervolle creaties weet te scheppen.
En natuurlijk letten we altijd weer op de bloemen. Zijn er weer nieuwe?
Ja vandaag vinden we de wilde kamperfoelie, het liggend walstro, het stijf zandblauwtje, en de prachtige vurig paarse grote riet orchidee en de gevlekte orchidee.
Onze bloemenapp. Is echt geweldig.
Nu zitten we op dezelfde camping als gisteren alleen nu kunnen we genieten van een prachtig uitzicht op de baai.
Wat opvalt:
- dat we hier veel wilde rozen zien. Paarse, witte gele en roze. Ook de wilde kamperfoelie zien en ruiken we overal.
- Wij rijden op zo’n smalle weggetjes dat je elkaar niet kunt passeren en als je een tegenligger tegenkomt moet de een of de ander terug naar een inhammetje. Het gevolg is dat in het midden van de weg gewoon gras gaat groeien omdat daar niemand overheen rijdt.
- Dat als je een dorpje binnenkomt men het altijd heel vriendelijk maakt. Met welkomstborden, met bloemenbakken, met vlaggen, met een kunstwerk of met een boot die vol bloemen gepland is. En altijd ziet er alles verzorgd en onderhouden uit.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
14 Juni 2025 - 09:38