Een van de mooiste.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
13 Mei 2025 | Ierland, Arklow
Dag 13.
Arklow, dinsdag 13 mei 2025. 24 graden hel blauwe lucht. 202 km en 7.000 stappen.
Een van de mooiste!!!!!
Beste Allemaal,
De old military road. Van Dublin naar Arklow.
Een van de mooiste door het binnenland die we ooit gemaakt hebben. Maar daar moet ik eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat we ook geweldig mooi weer hadden.
Deze weg door de Wicklow Mountains is door de Engelsen aangelegd om de bergen in te kunnen. Daarvoor was het gebied ondoordringbaar en dus perfect om je te verstoppen als je tegen de bezetters vocht.
Deze weg is aangelegd van augustus 1800 tot oktober 1809, na de opstand van 1798 zodat het Britse leger de bergen in kon om de opstandelingen te onderwerpen. Onderweg kom je nog vier barakken tegen.
De wegen zijn erg smal maar de uitzichten zijn fenomenaal. Je kunt er fietsen, kajakken, mountainbiken maar vooral wandelen.
Rechts van je zie bergen met geen typische pieken maar het is een ruig gebied met eindeloos glooiend veenlandschap en oude turfgrond met daartussen groene dalen vol rotsblokken.
Aan de oostkant zijn dalen met oude vindplaatsen en watervallen en prachtige tuinen.
Maar de weg is een en al afwisseling. De ene keer rij je tussen groepen dennen en lariksen met steile hellingen waar vooral eiken, beuken en berken staan. En als je iets later het bos weer uitkomt zie je een lappendeken van donkerbruine veengrond, vers groen rond poeltjes en het felle geel van de gaspeldoorn.
Later kom je nog langs de Glenmacnass waterval.
In juni als de heidevelden laars kleuren dan kun je hier file rijden. Nu hadden we het rijk alleen op enkele fietsers na.
Kortom, je kijkt je ogen uit.
Wat een schitterende dag. Een dag om niet snel te vergeten.
Wij blijven nog twee dagen extra op deze mooie camping want we zijn nog niet uitgekeken.
Morgen naar Powerscourt house met vlak daarbij de grootste waterval van Ierland.
De tuinen van Powerscourt zouden tot de mooiste ter wereld behoren.
We zullen het morgen gaan zien en beleven.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet
14 Mei 2025 - 06:52
Jac Peeters :
Tsjonge jongen! We zijn nog niet in Ierland geweesr, maar het staat wel op ons verlanglijstje. Na dit verhaal wordt die wens alleen maar groter! T.z.t. heel benieuwd naar jullie foto’s. Voor nu hartelijke groeten uit Hilvarenbeek van Jac en Hanneke
14 Mei 2025 - 10:02
Jane:
Wow, ik ben benieuwd naar de foto's!
14 Mei 2025 - 20:44
Riek: