Het echte Ierland kennen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
26 Mei 2025 | Ierland, Sneem
Dag 26.
Caherdaniel, maandag 26 mei 2025. 103 km en 6000 stappen. 15 graden en de hele dag zwaar bewolkt. Bijna de hele dag regen. Van miezer tor flinke buien en stormachtig.
Het echte Ierland kennen.
Beste Allemaal,
Als je het echte Ierland wilt leren kennen dan moet je hier ook zijn met echt Iers weer.
En dat was het vandaag ECHT.
Vanmorgen om half negen gestart. Maar voor de eerste keer ontbijt in de camper klaargemaakt.
Wij vervolgen de Ring of Kerry. Wij rijden via Kells naar Cahersiveen. Daar naar de Aldi en de bakker.
Daarna steken we met een pond over naar het eiland Valentia. Daarna naar Portmagee en via Ballinskeligs belanden wij in Waterville waar Charlie Chapling zijn tweede thuis gevonden had.
Natuurlijk even met hem op de foto.
Daarna op zoek naar onze camping in Caherdaniel, de Wave Crest. Wij staan weer ongeveer twintig meter van het water en de golven beuken op de kust.
Wat een prachtig uitzicht.
Maar de hele tocht was prachtig ondanks het slechte weer. Want elk nadeel heeft ook weer een voordeel. Er is bijna geen verkeer op de weg. En dat is wel zo prettig als je het grootste gedeelte op zo’n smalle wegen rijdt dat je elkaar alleen maar bij een inhammetje kunt passeren.
Grote campers kunnen hier niet komen of ze rijden zich vast.
Wij zien prachtige kliffen, hoge golven met witte koppen die op de zwarte rotsen slaan, een prachtige kloktoren in Knight’s town, een prachtige tocht over het eiland Valentia, een oude kasteel ruïne aan zee en een abdij ruïne bijna in zee.
Wat ook meespeelt is dat wij geen strandmensen zijn of kajakkers want dan zou je misschien balen van het weer.
Morgen lijkt het niet veel beter te worden maar ook dan vervolgen wij onze weg. Eerst het laatste gedeelte van de Ring of Kerry en daarna beginnen we aan de rondrit over het schiereiland Dingle.
Wat opvalt:
De bewegwijzering en informeren langs de weg wat je allemaal kunt zien is zeer goed georganiseerd.
Het is een walhalla voor fietsers en wandelaars. Er zijn werkelijk overal prachtige uitgezette en goed bewegwijzerde fiets en wandel routes.
Wij zitten nu heerlijk in onze campervan uit te kijken over de wilde zee en te luisteren naar de golven met hun witte kuiven. Vandaar de camping naam: de Wave Crest.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet