Weer terug in Finland.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
24 Juli 2025 | Finland, Inari
Dag 16.
Inari, donderdag 24 juli 2025. 20 graden en half bewolkt. Regelmatig zon.
233,1 km en 8.000 stappen.
Weer terug in Finland.
Beste Allemaal,
We zijn weer terug in Finland na twee fantastische dagen in Noorwegen. We praten nog veel over deze geweldige toeristische route. Wat een natuur pracht en wat een natuurgeweld.
In Finland is het een uur later dan in Noorwegen. Dus bij jullie is het nu half zeven en ik zit nu buiten onder de dennenboom om half acht dit verslag te schrijven.
Wij passeerden rond 12 uur de Noors Finse grens. En even later maakten we van foto van een gedenkteken dat de meest noordelijke stad van Finland aangaf.
Van Utsyoki rijden we op dezelfde weg terug naar Inari. Bekend maar alles ziet er toch weer iets anders uit en je ziet altijd weer bijzondere dingen onderweg.
Onderweg een aantal Sami winkeltjes waar men allerlei spullen verkoopt. Veel souvenirs die van de geweien van de rendieren gemaakt worden en ook veel rendier huiden.
Vandaag komen we al vroeg op de camping in Inari aan. Mooi de tijd om het schema en het vervolg van onze reis te bekijken. Lopen we nog op schema of moeten we het reisschema hier en daar aanpassen.
Morgen hopen we de Kerstman te ontmoeten in Rovaniemi. De rendieren zijn al onderweg want die hebben we al regelmatig over de weg zien lopen of rennen.
Maar voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt tie doen.
Piet.