Hier houden ze van bloemen.
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
15 Augustus 2025 | Litouwen, Palanga
Dag 38.
Palanga, vrijdag 15 augustus 2025. 25 graden en blauwe lucht. 339,1 km en 10.000 stappen.
Hier houden ze van bloemen.
Beste Allemaal,
Vanmorgen hebben we de stadscamping in Riga om half negen verlaten.
De eerste plaats die we tegenkwamen was Jurmala. Bekend om zijn lange prachtige stranden en vlak bij Riga. Dus dit is een soort buitenwijk voor Riga.
Maar wat hier vooral opviel waren de bloemen. Echt niet normaal straten soms kilometers lang alleen maar bloemen. Aan elke lantaarnpaal, op elke rotonde, aan brugrelingen, aan de gevels hangen prachtige bloemenpartijen in alle kleuren.
En alles wordt perfect onderhouden. Je ziet geen verwelkte bloem. Maar dat niet alleen hier. Wij zagen dat in alle drie de Baltische Staten.Zou dat een reactie zijn op de Russische onderdrukking en dat het nu een uiting is van vrijheid en blijdschap.
Wat men hier in de Baltische Staten ook heeft zijn geweldige ruime Parken met kunstwerken, met speeltoestellen en natuurlijk met heel veel bloemen en ook weer perfect onderhouden.
Wij bezochten de stad Kuldiga die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. We wandelden daar een paar uur door de straten met de oude houten gekleurde huizen en naar de lage maar brede waterval.
Daarna reden we naar de kust en reden kilometers langs de Oostzee. Vlak ernaast maar kregen de zee maar zelden te zien omdat er strook bos tussen lag of omdat er huizen stonden.
Om vijf uur kwamen we op een kleine camping, Camping at Sea, aan. Het was er overal ontzettend druk omdat het een nationale vrije dag was. Maar goed dat ik gisteren even gebeld had want anders hadden we echt geen plekje meer gehad. Trouwens Palanga ligt net over de grens. Dus wij zijn nu in Litouwen.
We zitten zo’n driehonderd meter van het strand waar we nog niet geweest zijn maar dat komt zowel als ik klaar ben met het verslag en het lezen van wat we morgen weer te zien krijgen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet