Stijgen, dalen, keren en draaien, stijgen ………………….
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
14 Oktober 2024 | Frankrijk, Ota
Ota, maandag 14 oktober 2024. Sluier bewolking maar 24 graden.
Stijgen, dalen, draaien en keren, stijgen, ……………….
Beste Allemaal,
Vanmorgen al vroeg aan de wandel. Eerst alles klaar gemaakt voor vertrek. De auto bleef achter op de camping en wij gingen aan de wandel. Eerst weer over het strand naar de boulanger. Een heerlijke baguette en een croissant. Daarna naar de bovenstad gewandeld met als middelpunt de citadel en de kathedraal, Saint Jean Baptiste.
Wij waren vroeg en dan is alles nog rustig aan het ontwaken. Er liepen nog twee toeristen stelletjes rond maar dat was het dan ook. Heerlijk om zo door die nauwe straatjes te kunnen slenteren.
Rond elf uur waren we weer terug om de auto op de camping op te halen. Nog even naar de supermarkt en op aanraden van ons reisboek ook nog de diesel aangevuld want onderweg zouden we geen tankstation meer tegen komen.
Wat later dan gewoonlijk gingen op weg naar de volgende camping bij Ota.
Maar 84 km maar dan ook over een hele smalle weg slingerend omhoog en slingerend omlaag. Op de hele weg zagen we maar tien auto’s die ons passeerden. Maar goed ook want anders had het nog veel langer geduurd. Van de andere kant zou dat geen straf zijn want de uitzichten waren uitdagend, afwisselend en imponerend. Gewoon genieten.
Rond half vier kwamen we in Ota aan. Een terrassen camping. Dat wil zeggen dat het echt klimmen is als je bij de camping of in het centrum van Porto wilt komen.
Maar nu zitten we dit verslag te schrijven, buiten is het stil en donker.
Het was weer een mooie dag.
Morgen gaan we eerst de Calanche bezoeken. Deze oranjerode rotsformaties staan op de lijst van het werelderfgoed van Unesco.
Daarna gaan we de binnenlanden in. Naar Corte.
Maar daarover morgen meer. Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Piet.
14 Oktober 2024 - 21:03