Wat een gezellige stad.
Door: Piet Lagarde.
Blijf op de hoogte en volg piet
23 Februari 2018 | Mexico, Campeche
Dag 89
Campeche, zondag 18 februari 2018, 36 graden en blauwe lucht
Beste allemaal,
Wij hadden een nacht Campeche geboekt maar het werden er twee. Wat een super gezellige stad. We vertrokken rond tien uur vanuit Merida naar Campeche. We kwamen er al om half een aan. Van de busterminal naar ons hostel was iets te ver om te lopen dus we namen een taxi voor ongeveer twee euro.
Ook Campeche is gebouwd als een schaakbord. Rechte straten. Straten van zuid naar noord en van oost naar west. Allemaal eenrichtingsverkeer. Geen straatnamen maar even en oneven nummers.
De huizen zijn meestal voorzien van een kleurtje en hebben meestal geen verdieping. Sommige hebben een verdieping. Laagbouw dus vanwege de aardbevingen die hier regelmatig plaatsvinden. Wat in alle koloniale steden opvalt is dat alle huizen aaneengesloten zijn. Er is dus geen achterom. Daarom hebben de meeste huizen brede voordeuren. Sommige zijn prachtig.
Achter de deuren is ontzettend veel plaats. Je vind er hele hotels, parkeerplaatsen, tuinen, werkplaatsen of gewoon niets dan rommel. Maar dat zie je alleen als je van boven achter de huizen kunt kijken.
Morgen vertel ik meer over deze gezellige historische plaats aan de Golf van Mexico. Dus ondanks de hitte een heerlijke zeebries.
Voor nu een warme groet,
Piet
23 Februari 2018 - 10:08
Riek:
Wat kleurrijk. Straten, kleren, heel veel.