De eerste kennismaking met deze kleurrijke stad.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
27 December 2017 | Nicaragua, Granada
De eerste kennismaking met een kleurrijke stad.
Dag 35
Granada, dinsdag 26 december 2017, 33 graden en blauwe lucht
Beste allemaal,
Vanmorgen vroeg opgestaan. De rugzak weer volgestouwd en op weg naar de ferry. Maar eerst nog een ontbijtje. Rijst met bonen, een gebakken eitje en wat groenten. Op tijd bij de ferry. Kaartje kopen, paspoort en naam opgeven en daar gingen we weer. Afgeladen vol. Elk plekje werd benut.
Een uur varen en daarna met een taxi naar Granada.
Een sober maar schoon hostel. Carlos de eigenaar liet ons meteen zien wat we allemaal konden doen.
Maar wij hadden honger gekregen dus eerst op de markt een traditionele lunch gegeten.
Bij ons hostel kreeg iedereen die dat wilde een gratis rondleiding door Granada. Drie kwartier met de auto naar de meeste mooie plekjes. Ondertussen vertelde hij veel over de geschiedenis van Nicaragua.
Om vijf uur meteen naar de kerktoren. Want vanuit deze toren zou de zonsondergang mooi over Granada schijnen. En dat klopte helemaal.
Maar er moest ook gegeten worden. Vandaag Italiaanse pizza.
We ontmoetten daar een Canadees koppel. Trouwens we ontmoeten hier veel mensen uit Canada. Zij ontvluchtten daar de kou. Het was er nu - 27 graden!!!! Dit koppel kwam er al voor de derde keer en wilde hier een huis gaan kopen. Voor 1000 dollar in de maand kon je hier gemakkelijk in je levensonderhoud voorzien. En als zij teruggingen dan zorgde de organisatie ervoor dat het huis verhuurd werd.
De pizza was heerlijk. Lekker nog even buiten zitten in de schommelstoel. Ja overal voor de huizen zie je hier schommelstoelen waarin men buiten op straat de wat koelere avonden doorbrengt. Dus ook hier Pura Vida op zijn Nicaraguaans.
Een warme groet vanuit de schommelstoel.
Piet.
27 December 2017 - 23:24
Ine:
Hey Piet die scooter staat je goed......
Groetjesssssss
Marcel & Ine -
28 December 2017 - 10:53
Riek:
Inderdaad. Mooi. -
28 December 2017 - 20:46
Hanny:
Alles goed hier, volgende week een beetje lenteachtige temperaturen, vandaag guur weer, lekker gewandeld en Herman heeft lekker kunnen tennissen.
Daaaag