Een laatste rondje Costa Rica.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
23 December 2017 | Costa Rica, Liberia
Een laatste rondje Costa Ruca.
Dag 30
Liberia, donderdag 21 december, 33 graden blauwe lucht en een stevige wind
Beste Allemaal,
Vandaag de laatste dag in het mooie en vriendelijke Costa Rica. De “Tico’s” zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Het is hier echt PURA VIDA. Ik denk dat ik er regelmatig nog iets over ga vertellen. Bijvoorbeeld over de huizen, gezondheidszorg en onderwijs.
In onze hostels praten we daar vaak over.
Vandaag nog naar twee plaatsen gereden en nog naar de kust. Gewoon om even de sfeer te proeven.
Allereerst reden we naar Guaitil. In dit dorpje vind je nog de oorspronkelijke cultuur van Costa Rica. Bijna iedereen verdient er zijn inkomen met keramiek in precolumbiaanse stijl. Bijna elke familie, met aan het hoofd een vrouw, hebben een bolvormige oven. Op hout gestookt.
De Chorotegakeramiek is werkelijk prachtig. Helaas kan er niets mee in de rugzak naar huis.
Daarna reden we naar Santa Cruz. Het is het cultuur centrum van Costa Rica. Helaas zijn veel houten koloniale gebouwen tijdens een grote brand verwoest.
Een oude klokkentoren herinnert aan een aardbeving die de kerk verwoest heeft. Er is ook een mooi standbeeld in het park van de stierenvechter.
Daarna nog even naar een van de vele Playas. Playa del Coco. Druk, toeristisch en vol met appartementen en hotels. Wij vonden de vele pelikanen die om de haverklap in het water doken, op zoek naar vis, het meest interessant.
Heerlijk gegeten in een visrestaurant als afsluiting van drie weken COSTA RICA. Oftewel “Rijke kust”.
Het volgende verslag komt hopelijk al snel maar dan vanuit Nicaragua.
Voor nu een warme Pura Vida groet.
Piet.
23 December 2017 - 15:49
Riek:
We wensen jullie Fijne Kerstdagen en vooral een gezond 2018.