Ook kleurrijke mensen.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
30 December 2017 | Nicaragua, Granada
Ook kleurrijke mensen.
Dag 37
Granada, donderdag 28 december 2017, 33 graden en blauwe lucht.
Beste allemaal,
Vanmorgen met een gids het water op. We waren maar met z’n drieën. Er liggen 365 kleine eilandjes in het reusachtige meer. Op een na het grootste zoetwatermeer. Ze noemen het ook wel “ de zoete zee”. Er leven zelfs haaien in het zoete water. De eilandjes zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De Mombache vulkaan zie je verder op maar zoals meestal. Met de top in de wolken.
De eilandjes worden bewoond door de lokale bevolking. Meestal bestaan ze van de visserij.
Maar er zijn ook eilandjes met kolossale villa’s. Of een tweede hujs voor rijke Nicaraguanen of voor rijke buitenlanders.
Wij varen er kriskras doorheen. Er is ook een apeneilandje met een drietal apen die gevoerd worden door toeristen.
Twee uur duurt deze mooie tocht en dan gaan we weer naar ons gezellige hostel van Carlos. Kleren moeten gewassen worden en die brengen we een paar blokken verder naar een laundry.
Morgen ophalen.
Als lunch vandaag een paar crêpes en daarna siësta op het heetst van de dag. Rond half vijf gaan we weer rondlopen door de kleurrijke stad. Niet alleen de gebouwen zijn kleurrijk maar het hele straatleven. Er gebeurt ontzettend veel op straat. Vooral handel. Van alles wordt verhandeld. Van rozenkransen tot hoedjes. Maar ook heel veel etenswaren. Van alles wordt er gebakken en klaargemaakt.
Maar er zijn ook veel bedelaars en gehandicapten op straat te vinden. Vooral veel blinde mensen.
We gaan rond zes uur naar een restaurantje en daarna lopen we in het donker nog over de lokale markt wat al een belevenis op zich is.
Morgen willen we stad een beetje op een ander moment leren kennen. Vroeg in de ochtend.
Maar in de middag gaan we een toer maken. Naar een kunstmarkt en naar de actieve vulkaan Masaya.
Dus daarover morgen meer.
Een warme groet en Madelon proficiat. Dikke knuffel en een superfijne dag met die drie schatjes van jou.
Piet.
30 December 2017 - 10:03
Riek:
Ja, Madelon al gefeliciteerd gisteren. En jou trouwens ook al. Hoe laat is het daar? -
30 December 2017 - 10:41
Hanny:
Ja jou nog niet gedaan Madelon wel bij deze gefelelicteerd met haar.
Wij gaan vanmiddag even naar verjaardag van GERARD die is vandaag jarig.
Liefs uit Gennep!