Het leven langs het water.
Door: Piet Lagarde.
Blijf op de hoogte en volg piet
08 Februari 2018 | Guatemala, Río Dulce
Het leven langs het water.
Dag 72
Rio Dulce, donderdag 1 februari, 26 graden en soms een bui.
Vandaag gewoon wat gelezen en wat over de vlonders gewandeld. Je kunt zien dat het heel veel geregend heeft de laatste weken want onder elke vlonder staat veel water. De houten looppaden zijn meestal gebouwd van bamboe. Overal zie je kleine en grote boten. Veel boten vanuit Amerika. Zij varen vanaf de Caribische zee de rivier de Rio Dulche op. Ruim veertig km.
Eigenlijk staat ons hostel niet aan de Rio Dulce maar aan de Lago de Izabel. Een groot meer. Vanuit onze vlonder zien we een hele grote brug over de rivier. Vroeger was Rio Dulce een belangrijke havenstad maar die functie heeft Puerto Barios aan de monding van de rivier overgenomen. Nu bestaat het vooral van het toerisme. Van hieruit worden tochten georganiseerd naar Tikal en Semuc Champey en naar het plaatsje Livingston.
Er zijn ontelbare kleine grote hostels en hotels langs het water. Bootjes varen af en aan met toeristen.
Een kilometer verderop ligt een groot fort dat vroeger diende ter verdediging.
De komende dagen zal ik wat vertellen en foto’s plaatsen van hoe men hier leeft op en van het water. De lokale bevolking leeft vooral van de visvangst. Wij vinden dat allemaal mooi en nostalgisch maar voor de bevolking hier is het een hard bestaan.
Voor nu een warme groet,
Piet.
08 Februari 2018 - 10:58