Van de hel in de hemel.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
07 December 2017 | Costa Rica, Horquetas
Dag 14
Horquetas, dinsdag 5 december 2017, 32 graden en erg vochtig
Beste Allemaal,
Afscheid genomen van La Fortuna en de vulkaan Arenal. De weg naar Sarapique was redelijk goed. Het was helemaal niet druk op de weg. Aan beide kanten van de weg alleen maar zover je kon kijken ananas plantages. Soms onderbroken door bananen plantages. Vele mensen uit Nicaragua komen hier op de plantages werken. Rond 10 uur kwamen we al in het dorpje Las Horquetas aan.
En toen begonnen de laatste 5 kilometer. Ik heb al op veel slechte wegen gefietst en gereisd. Maar dit sloeg werkelijk alles. Wij hadden een hostel in de natuur geboekt. Niets in de beschrijving waar je uit op kon maken dat het een slecht stuk weg was.
Toen we mailden zei men wel dat een 4wd wel de voorkeur had.
En ….. die hadden we zeker nodig. Over twee wiebelende hangbruggen was nog daar aan toe maar de toestand van de weg was echt verschrikkelijk. Gaten, keien, water, modder, steile hellingen, zo smal dat niemand je kon passeren, het kon niet op. En niemand te bekennen. Na een uur, ja je leest het goed, na een uur kwamen we boven aan in Mirador Prandass. Niemand die engels verstond. Ondertussen had ik al besloten om hier niet te blijven want één regenbui en we zouden onmogelijk terug kunnen.
Nu vijf minuten wachten kwam Jane de eigenaresse van het hostel met een motor aangereden.
Zij had wel begrip voor de situatie en we konden het hostel zonder kosten cancellen.
Na tien minuten begonnen we met zweet in de handen aan de terugweg en nu voornamelijk bergaf. Slipperen van links naar rechts maar na een uur waren we de twee wiebelende hangbruggen weer over.
We hadden voor twee dagen later in de buurt een ander hostel geboekt. Heliconia Island.
Wij ondertussen maar hopen dat we de data twee dagen konden vervroegen.
En ja hoor dat kon en hier konden we gerust zeggen van de hel in de hemel. Dit resort is een waar paradijsje. Een Nederlands echtpaar is hier begonnen maar een Jong koppel uit Costa Rica probeert het nu stap bij stap over te nemen.
Een meer dan prachtige tuin met heel veel bloeiende planten waarvan de heliconia verreweg in de meerderheid is. Daarvan wel allerlei variaties.
We hebben een kamer met ramen aan drie kanten zodat we een constant uitzicht hebben op de tuin. De huizen zijn op palen gebouwd dus je kijkt als het ware van de hoogte in de tuin.
En er leven van allerlei dieren. Vooral vogels. Het resort ligt aan een brede rivier waarin je zo een verfrissende duik kunt nemen.
De vogels worden in de morgen getrakteerd op papaya en banaan. En wij worden getrakteerd op een kleurenpracht van vogels.
Morgen wordt weer een bijzonder dag want dan gaan we een boottocht met gids op de Sarapiqui rivier maken en in de middag naar frogsheaven oftewel naar een hemel voor kikkers.
Voor nu een leef en geniet groet en ik hoop dat het lukt om een paar foto’s te maken.
Piet
07 December 2017 - 08:10
Coby :
Hoi Piet en Suzan wat een avontuur doe voorzichtig.
Ik ga straks naar Amsterdam dan ben ik daar jarig gewoon lekker rustig bij Femke gaat het goed maar heeeeel spannend.
Dikste kus -
07 December 2017 - 18:41
Hanny:
Nou dit zijn echt avonturen voor jullie en niet voor ons. Moet er niet aan denken, ik kan wel zeggen dat jullie voorzichtig moeten doen maar dat weet je zelf ook wel maar toch maar doen ons Coby zegt het ook. -
07 December 2017 - 18:53
Riek:
Wat een avontuur. Dat kun je ook meemaken, nu weer veilig op mooie plek.