Op weg naar Rio Dulce. - Reisverslag uit Río Dulce, Guatemala van piet lagarde - WaarBenJij.nu Op weg naar Rio Dulce. - Reisverslag uit Río Dulce, Guatemala van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Op weg naar Rio Dulce.

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

05 Februari 2018 | Guatemala, Río Dulce

Op weg naar Rio Dulce

Dag 70

Rio Dulce, dinsdag 30 januari 2018, 26 graden en half bewolkt.

Beste allemaal,

Vanmorgen om vijf uur op want om half zeven staat er een taxi voor de deur. Zou het weer dezelfde oude meneer zijn met zijn even oude auto? Ja hoor, dezelfde vriendelijke oude heer. De deur moet weer vastgehouden worden en de ramen sluiten niet. Gelukkig is het aan het licht worden dus heb ik niet zo’n schrik.
Zestig kilometer terug naar de bewoonde wereld. Naar het busstation in Floris. De kaartjes zijn al gekocht. Rond half negen vertrekt de bus. Vier uur. Daar aangekomen nog tien minuten lopen naar de rivier en hier wacht ons al een bootje op. Je kunt in dit hostel niet via de weg komen. Vijf minuten varen en we zijn in ons hostel
De huisjes hebben allemaal rieten daken en de wanden zijn van bamboe. De meeste huisjes staan boven het water en de huisjes bereik je via houten bruggetjes.
Zo zijn er tientallen hostels langs de rivier.
Hier kunnen we het vast wel een paar dagen uithouden. Het restaurant ligt helemaal boven het water en de boten liggen hier aan kleine houten steigertjes. Verderop een grote brug. Wij zitten eigenlijk niet aan de rivier maar aan een meer dat verderop overgaat in de rivier de Rio Dulce.

Gelukkig zijn we hier voor het donker neergestreken want in de avond is het hier pikkedonker.

Dit gedeelte van Guatemala schijnt het heetste stukje te zijn. Wij hebben geluk want de laatste week heeft het hier dag en nacht geregend. Nu zal het de komende dagen droog blijven.

Over een laar dagen zakken we met een bootje de rivier af op weg naar Livingston.
Een van de mooiste ervaringen in Guatemala zoals we lezen.

Maar eerst zien en dan horen jullie wel of het kunnen bevestigen.

Een warme groet en leef en geniet van de momenten.

Piet.

• 05 Februari 2018 - 18:05

Riek:

Prachtig.
    Hier vorst en zonnetje. Lekker. Bijna Carnaval. Hopelijk ook droog. Groetjes

• 05 Februari 2018 - 20:12

Hanny:

Fijn dat jullie elke dag genieten dat doen wij hier ook alleen op een andere manier. Lieve groetjes van ons.

• 06 Februari 2018 - 02:50

Cisca:

Wat een kalkoen, heel mooi. Bedankt Piet voor all die mooie fotos die met je verslag komen. ;=))

piet

Beste allemaal, Na 8000 prachtige kilometers door Nieuw Zeeland in 2008/2009 en 6000 facinerende en indrukwekkende kilometers door China, Vietnam, Cambodja en Laos in 2009/2010 begint in november mijn derde fietsavontuur. Deze keer zullen de vele (?) fietskilometers mij leiden door Birma (Myanmar), Thailand, Laos en Nepal. Ik hoop jullie weer regelmatig verslag te doen van al mijn avonturen. Voor nu een lieve leef en geniet groet. Piet

Actief sinds 16 Juli 2008
Totaal aantal bezoekers 2069582