Best wel trots.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
10 Januari 2018 | El Salvador, Santa Ana
Dag 48
Santa Ana, maandag 8 januari 2018, 31 graden en blauwe lucht.
Beste Allemaal,
Vanmorgen om half tien met nog zeven andere reizigers op weg naar de vulkaan Santa Ana.
Een van de hoogste bergen in El Salvador. Je kunt er niet in je eentje naar toe maar altijd met een gids en met zwaar bewapende agenten.
Bij het verzamelpunt kwamen we met rond de 100 mensen bij elkaar. De gids moesten we 1 dollar geven en om hoog te klimmen 6 dollar.
Gemiddeld duurt het anderhalf uur voor je boven bent. En ook anderhalf uur terug. Boven kun je een uurtje rondkijken en foto’s maken. Dit kregen we allemaal te horen van de gids.
Er gaat ook maar eenmaal per dag een toer naar boven.
Ik was de enige van de 100 reizigers die niets hoefde te betalen want ze zagen dat ik de enigste was die ouder was dan 65 en dan mag je de vulkaan vrij beklimmen. De rest waren allemaal jonge toeristen.
De vulkaan is 2381 meter hoog en het is de hoogste vulkaan in El Salvador en wordt omringd door 6 andere vulkanen.
De tocht was vrij pittig vooral het eerste gedeelte door het bos met al de wortels en het vulkaanzand. Later kwamen we buiten de boomgrens met allemaal vulkaangesteente. Maar wij kwamen in de kopgroep boven. De benen waren vermoeid maar je vergeet dat onmiddellijk als je het groene rokende kratermeer diep onder je ziet met al die kleurige gesteenten er omheen.
En dan de omgeving. De andere zes vulkanen en het kratermeer “lago Coatepeque”. Hel blauw met een eiland Teopan.
Het was een uur genieten van dit onbeschrijflijke schouwspel. We hebben werkelijk prachtige foto’s maar ze kunnen niet vertellen wat we gezien hebben.
De vriendelijke agent blies na een uur op zijn fluitje en we gingen weer anderhalf uur naar beneden. Goed uitkijken want de dieptes zijn echt heel diep en je loopt regelmatig langs diepe afgronden zonder enige bescherming.
Na deze beklimming gingen we op weg naar het meer Coatepeque om rond half zes de zonsondergang mee te maken en wat te eten. We waren met drie anderen en we hebben de beentjes een laar uur op een bankje gelegd.
Eerst een heerlijke douche en daarna een stevige salade en vroeg naar bed want morgen komt er weer een intensieve dag.
Een warme groet,
Piet
10 Januari 2018 - 09:36
Hanny:
Prachtige foto’s broer!
10 Januari 2018 - 10:29
André V.d.Wiel:
Tja, ontkennen dat je boven de 65 bent, valt ook daar niet mee, Pietje!!
Diep respect voor je fitheid!!! -
10 Januari 2018 - 11:40
Ria Koning:
En trots mag je zijn Piet. Wat een ervaring weer. Geweldig, Fijn dat je conditie zo goed is. -
10 Januari 2018 - 14:21
Madelon:
Stoere!!! -
10 Januari 2018 - 18:46
Riek:
Ja, ze hebben goeie ogen, haha. Prachtige foto's.
Uitkijken op die bergen.