Op weg naar een van de apostelen.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
19 Januari 2018 | Guatemala, San Pedro La Laguna
Dag 57
San Pedro la Laguna, woensdag 17 januari 2018, 21 graden en half bewolkt.
Beste allemaal,
Vanmorgen vroeg opgestaan. Zes uur. Alles gepakt en om 7 uur naar een bakkertje voor een ontbijtje. Om acht uur zou de shuttle komen maar dat werd een half uur later want wij waren de laatste van de elf die opgehaald werden.
Het eerste gedeelte van de weg was slecht en vol gaten. Het tweede gedeelte was stukken beter. Het grootste gedeelte reden we door de bergen.
Rond half twaalf kwamen we in Panajachel aan. We werden meteen opgewacht door een bestuurder van een boot. Want we moesten naar een dorpje aan de andere kant van het meer van Atitla. Een prachtig groot kratermeer omringd door vulkanen en bergen.
Ik dacht dat we met de shuttlebus uitgehobbeld waren maar het bootje kon er ook wat van. Er stond namelijk windkracht zes en dan heb je behoorlijke golven. Telkens maakte het bootje enorme klappen op het water. 45 minuten duurde de tocht. Bij de aanlegsteiger stonden de tuktukchauffeurs je al op te wachten. Maar het was maar zeven honderd meter naar het hostel dus wij konden dat wel belopen.
Een hostel aan het prachtige meer. Meteen op zoek gegaan naar een eettentje maar die zijn er zoveel dat het moeilijk is om er een te kiezen. Op een terrasje boven en aan het Atitla meer.
Na de lunch heerlijk door dit stadje gewandeld. Buiten de strook langs het meer is het rustig en lopen de nauwe straatjes zeer stijl omhoog.
Langs het meer ontelbare toeristenbureautjes en eettentjes. Wat ook opvalt zijn de vele “hippies” in dit plaatsje.
Volgens ons zijn hier geen regels wat het bouwen betreft. Iedereen bouwt op zijn eigen manier naast, achter maar vooral boven zijn huis weer een stukje erbij. Van een prachtig uitzicht over het meer lijk je dan nooit zeker want je voorbuurman kan zomaar een etage op zijn huis plaatsen zodat je uitzicht verdwenen is.
Nu zitten we na wat gegeten te hebben wat te schrijven en te lezen. Morgen met de watertaxi naar een paar kleine dorpjes langs het prachtige meer.
Voor nu een warme groet,
Piet.
19 Januari 2018 - 17:56
Riek:
Lekker aan het genietn. Leuk hoor. Zoveel dat jullie zien.