Lopen over daken…..
Door: piet
Blijf op de hoogte en volg piet
04 Februari 2023 | Italië, Palermo
Lopen over daken……
Achtendertigste etappe: Palermo, zaterdag 4 februari 2023, strak blauw lucht en 18 graden.
Beste Allemaal,
Vanmorgen met de metro naar Palermo. Een half uurtje. Het is een heel intense dag geworden. En die intensheid heb ik op twee manieren ervaren vandaag. Ten eerste fysiek. 17000 stappen en ruim 400 traptreden op en af is heel intens. Maar wat we gezien hebben is ook heel intens geweest. En ……. We zijn nog niet klaar met Palermo. Dus we moeten nog een dag terug.
Maar het meest indrukwekkend was de bezichtiging van Palazzo dei Normanni. Op een lage heuvel bouwden de Arabieren een machtszetel. De Normandiërs verbouwden het tot een koninklijk paleis. Sinds 1947 zetelt hier het Siciliaanse parlement.
Maar de voornaamste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde Capella Palatina.
Een kapel die van onder tot boven bedekt is met mozaïek. Felle kleuren en veel goud. Eigenlijk zie je niet dat het mozaïek is en denk je dat het geschilderd is. Het is zo indrukwekkend mooi. Het hele Oude en Nieuwe testament wordt hier uitgebeeld. Zo levensecht en minutieus. Je kijkt je ogen uit. Iedereen is stil en onder de indruk. Het is niet in woorden te vatten.
Na een uur en nekpijn zijn we verder gegaan. Op weg naar de Kathedraal of wel de dom van Palermo. Imposant met een met palmbomen begroeid voorplein. Vele koningen hebben hiervhun tombe.
Ook kon je na 120 treden met een wenteltrap het dak op van de dom. Je kon er helemaal over rondwandelen met 360 graden uitzicht over de stad. En dan met die helblauwe lucht was ook dat een waar hoogtepunt.
Ook prachtig was La Martorana, San Cataldo en Santa Caterina Vergine e Martire.
Ik hoop dat ik later met foto’s al dat moois kan doorgeven. Wij gingen rond vier uur vermoeid maar zeer voldaan terug met de metro.
Morgen naar een andere plek met onze camper. Maar we gaan de komende dagen zeker nog een keertje terug naar Palermo.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er toe doen.
Piet.
05 Februari 2023 - 11:39
Rianne Pijnenburg:
Dag Piet, het is weer genieten, dat lees ik wel.
Jou verslagen zijn al een hele mooie en goede weergave van jullie reis.
En elke dag is een belevenis, hebben jullie ook wel eens een rustdag?
Hartelijke groet, Rianne
05 Februari 2023 - 14:37
Riek:
Wat ondernemen jullie veel zeg.
mooie verhalen. Geniet samen verder.