Adembenemende tocht.
Door: Piet lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
04 December 2015 | Macedonië, Ohrid
Beste allemaal,
Daar ben ik alweer. Ik wil namelijk de verslagen bijgewerkt hebben voordat we morgenvroeg aan een lange tocht beginnen door Albanie, naar Girokaster.
Bitola, donderdag 3 december 2015 en alweer een strak blauwe lucht.
Vanmorgen zijn we al vroeg vertrokken naar Bitola. Twee uur rijden maar dan wel door een prachtig landschap. Een landschap dat vooral gevuld is door appelbomen. Deze streek is dan ook bekend door de heerlijke appels. Volop kraampjes langs de weg. Wij kopen er ook een aantal. Zoete en zure, je kunt kiezen uit wel tien soorten. Ook zien we stapel met zakken appels die langs de weg liggen te rotten. Zou de prijs te slecht zijn?
In Bitola aangekomen lopen we door de brede boulevard naar de twee kilometer verderop gelegen HERAKLEA. Een Romeinse nederzetting van voor Christus. Een theater, een grote basilica, een waterpunt een thermen. Nog steeds worden er opgravingen gedaan. Ook zijn hier prachtige mozaiken ontdekt. Kijk maar eens op google.
Op de terugweg willen we nog langs het Presma meer dat ondergronds in verbinding staat met het Meer van Ohrid.
Al met al weer een schitterende dag.
Ohrid, vrijdag 4 december 2015, 15 graden en volop zon.
Vandaag gaan we de bergen in, naar het nationaal park Galicica.
En alweer zijn we bijna alleen op de wereld. De klim laat ons spectaculaire vergezichten zien. We rijden over de bergpas naar Prema meer aan de andere kant. We komen boven de sneeuwgrens en we hebben daar een hele tijd op een bankje gezeten en wat gegeten. Tussen de sneeuw maar in de zon en uitkijkend over het gehele meer van Ohrid.
Alweer een superdag.
Morgen trekken we weer verder, benieuwd wat die weer gaat brengen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.
Hopelijk kan ik nog een paar foto's plaatsen.
Piet.