De wereld is een spiegel!!! - Reisverslag uit Zadar, Kroatië van piet lagarde - WaarBenJij.nu De wereld is een spiegel!!! - Reisverslag uit Zadar, Kroatië van piet lagarde - WaarBenJij.nu

De wereld is een spiegel!!!

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

11 Oktober 2015 | Kroatië, Zadar

Sv. Filip I Jakov, zondag 11 oktober 2015

Beste allemaal,

De wereld is een spiegel, kijk je er boos in dan kijkt hij boos terug.
Kijk je er blij en ontspannen in dan kijkt hij blij en ontspannen terug.
Kijk je er bang en angstig in dan kijkt de wereld bang en angstig terug.

Heel vaak vraagt men mij als ik weer ga reizen of het niet gevaarlijk is. Reizen in Afrika, Zuid Amerika, Cambodja .... Dat is toch gevaarlijk.
Maar tot nu toe beste mensen heb ik alleen nog maar duizenden lieve en gastvrije mensen ontmoet. Mensen zoals u en ik. Natuurlijk kan er iets gebeuren maar dat kan ook in Nederland of Udenhout. Vaak wordt een land en dus miljoenen mensen veroordeeld door een nare gebeurtenis. Maar dat wil niet zeggen dat dan alle mensen meteen slecht zijn.

Voor mijn gevoel is het alsof wij de laatste jaren met veel angst in de spiegel van de wereld kijken.
Nu heel concreet de angst voor de vluchtelingen.

Angst of bang omdat ze aan ons velletje komen?
Of angst omdat we DENKEN dat ze aan ons velletje (welvaart) komen

Waar komt die angst vandaan?
En is die angst terecht?

Ik denk van niet. Want:

- Wie kan er concreet zeggen dat hij of zij al slechte ervaringen heeft of heeft gehad?
- Wie heeft er heel concreet vluchtelingen ontmoet?
- Wie heeft het er al slechter door gekregen dat er hier vluchtelingen zijn of komen.

Ik denk dat miljoenen mensen hier "nee" of "ik niet" op zullen antwoorden.
Maar vanwaar die angst?

Ik denk dat die angst gevoed wordt, soms onbewust maar wat mij kwaad maakt, is dat het bewust gebeurt. Bewust met verdraaide en onjuiste feiten.
Bewust om over de ruggen van vluchtelingen stemmenwinst te halen.
Een meldpunt van klachten over vluchtelingen!!!!
Het is van de zotte.
Het is niets minder dan stemmingmakerij of "stemmenmakerij".

Oplossingen?????
Deze schreeuwers hebben GEEN oplossingen.
Dit complexe probleem kent geen simpele oplossing zoals MINDER en grenzen dicht.

Wij leven in een open wereld een open wereld waar wij ook onze rijkdom en welvaart en vrijheid aan te danken hebben.

En deze schreeuwers willen ons ook doen geloven dat deze vluchtelingen alleen maar naar toe komen om van onze welvaart en rijkdom te profiteren.
Vergeet het maar!! De vluchtelingen vluchten uit pure wanhoop. Men laat niet zomaar ALLES achter zich. En natuurlijk zullen er economische of niet goedwillende mensen tussen zitten. Maar moeten we dan zomaar duizenden mensen letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan?

Het is en blijft een complex probleem dat zelfs Nederland niet alleen kan oplossen.
Daar zijn politieke oplossingen tussen alle landen voor nodig.
Moeten we daar op wachten of kunnen we wat doen om die schreeuwers het hoofd te bieden??

Soms kun je concreet helpen met geld, kleding of vrijwilligerswerk.

Maar ECHT helpen is de tegenstanders tegenstand te bieden.
Geloof niet in simpele oplossingen want die zijn er niet.
Laten wij als grote zwijgende meerderheid op een nette manier de schreeuwers een antwoord te geven. Doe niet mee aan die ongenuanceerde stemmingmakerij.

Want als deze schreeuwers de overhand krijgen dan kunnen we en moeten we ons pas echt zorgen gaan maken.

De wereld is een spiegel. Kijk je er trots in dan kijkt hij trots terug.
Ik hoop dat mijn kinderen en kleinkinderen later met trots en niet met schaamte in die wereldspiegel kunnen kijken. Laten we helpen waar we kunnen maar oordeel en veroordeel niet voordat ze aan je velletje gekomen zijn en dus recht van spreken Hebt.

Tip: Ben je een beetje de draad kwijt wat de feiten betreft dan zou je bij google eens in moeten tikken: " de Correspondent vluchtelingen". Je krijgt dan in 15 vragen antwoorden over het vluchtelingen probleem. Het gaat uit van feiten en niet van simpele oplossingen. Zo kun je gemakkelijker de schreeuwers van een op feiten gebaseerd antwoord geven.

Beste allemaal, leef en geniet van de momenten die er echt toe doen.

Piet.

• 11 Oktober 2015 - 20:49

Bauke:

Trots op zo'n papa!

We hebben vandaag een Syrische vluchteling te eten gehad. Bijzonder en schokkend om zijn verhaal te horen. En hij was zo dankbaar!!! Terwijl wij dachten...ach...dat is het minste wat we kunnen doen...