Op weg naar ......
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
26 Maart 2012 | Nederland, Udenhout
Bangkok, woensdag 18 maart 2012
Beste allemaal,
Ja dit wordt het voorlaatste dagelijkse verslag van onze prachtige reis door Azië.
Eerst wilden wij maar 1 dag in Galle blijven en dan met de trein naar Colombo reizen om daar het vliegtuig naar Bangkok te nemen.
Maar wij zagen dat de afstand naar Colombo maar 110 km was. Maar omdat het vliegtuig al vroeg in de morgen naar Bangkok zou vliegen zouden we al een dag eerder daar moeten aankomen.
Het leek ons veel handiger om een taxi te nemen. maar dan wel midden in de nacht naar het vliegveld in Colombo. Zo gezegd zo gedaan. Onze gastvrouw kende nog wel een chauffeur met een splinternieuwe auto. Na wat onderhandelen hebben we de deal gesloten. Zo is dat heel vaak gegaan op onze reis. Iedereen wil altijd handelen en iedereen kent altijd wel iemand.
Wij konden zodoende nog een mooie avondwandeling over de vestingmuren maken en nog genieten van een heerlijk diner. Want zo'n prachtige afsluiten moet je toch een beetje vieren.
Alles pakken voor de tocht naar Bangkok en toen proberen een paar uurtjes te slapen te slapen.
Om 2 uur stond de taxi voor de deur. ij hadden voor de snelweg gekozen. Het vliegveld ligt een stuk boven Colombo dus rond een uur of 5 in de morgen kwamen wij daaraan. Veel te vroeg maar zodoende konden wij nog even slapen op het vliegveld.
In Bangkok weten we ondertussen hoe alles gaat en wij hadden hetzelfde hotel geboekt. Het Royal View Hotel. Heel gemakkelijk te bereiken met de Skytrain.
Wij hadden daar ook een groot gedeelte van de bagage achtergelaten. Alles gereorganiseerd en wat we niet meer nodig hadden, hebben wij achtergelaten.
Wij hebben nog een heerlijke wandeltocht kunnen maken en zagen dat de zandzakken voor de overstromingen allemaal weer opgeruimd waren.
Beste allemaal ik plaatst nog een aantal foto's van Galle en een van de komende dagen sluit ik deze reis af en probeer ik al een tipje van de sluier op te lichten van de volgende reis.
De verhalen zullen niet dagelijks meer verschijnen maar ik hou jullie wel regelmatig op de hoogte van de voorbereidingen.
Voor nu een warme groet en leef en geniet van de kleine dingen.
Piet
26 Maart 2012 - 15:08
Riek:
Bedankt voor de mooie verslagen.
Groetjes -
26 Maart 2012 - 15:48
André En Willemien:
Wij zullen je dagelijkse verslagen missen en kijken alweer uit naar de volgende serie! -
26 Maart 2012 - 20:18
Herman En Hanny:
Dus de laatste voorlopig, maar er volgen er vast wel meer. -
29 Maart 2012 - 22:18
Riette Teurlings:
Hoi Piet, bedankt voor alle mooie verhalen en foto's !
ik heb nu alles weer gelezen.
geniet ook van alles, zeker van de kleinkinderen en familie,
veel groetjes riette. -
30 Maart 2012 - 16:09
Corrie Van Baast:
Hallo Piet,
Wat was het leuk en ontspannend en...leerzaam om al je boeiende verslagen te lezen en de foto's te bekijken. Het waren ook niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen die je hebt bezocht. Ook niet de meest gemakkelijke manier van reizen: fiets.
Wij hebben ook met heel veel plezier je verslagen gelezen in de trant van: wat hebben ze vandaag weer gedaan? Welke foto's? Een rustpauze is heel goed om alles te verwerken en het te laten bezinken en natuurlijk te genieten van je gezin, familie, vrienden en kennissen. Even wachten tot Nederland te klein wordt...en het weer begint te kriebelen.
Kortom: Wij lezen weer als trouwe volgers je/jullie volgende avontuur. Afrika? Chili?
Laat je ook even weten wanneer je weer een lezing geeft over je vakantie-avonturen?
Vele groeten uit Berkel-Enschot, van Joop en Corrie