Weer thuis!!! Home again!!!!
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
29 Maart 2011 | Nederland, Udenhout
Dear everyone,
I am home again. Safety and a little bit tired. Now i am busy with washing the clothes, reading all the post, shopping and so on. Thanks for follow me the last 4 months. But I write the coming weeks about Nepal and I show you also pictures from the last three weeks. But first I go organize all.
The weather is fine so also I must working in the garden and I liked that.
So till soon.
Big hug from Piet and live and enjoy the moments of the day.
Piet
Beste allemaal,
Hier zit ik dan weer, thuis in de Wilgenlaan achter de computer. Met een heerlijk zonnetje.
Ik zal vandaag iets schrijven over mijn reis van Kathmandu naar Nederland. De komende dagen als ik alles weer een beetje gereorganiseerd heb ga ik aan de verslagen werken die jullie nog te goed hebben over Nepal.
Ook de duizenden foto's moet ik nog uitzoeken maar beloofd is beloofd dus die komen er de komende weken ook aan.
Zondagmorgen 27 maart zou om 13.10 uur het vliegtuig van ilkair vertrekken naar Singapore. 2 uur van te voren aanwezig zijn op het vliegveld wil zeggen dat je ruim een uur nodig hebt om van het hotel naar het vliegveld te komen. Want ik heb het al eerder geschreven, zeker wat het verkeer betreft is Kathmandu echt een gekkenhuis. Er zijn GEEN regels en de brutaalste motorrijder of autochauffeur komt daar doorheen. Soms zit het muurvast en daardoorheen lopen en fietsen duizenden mensen die ook vaak gewoon midden op straat lopen. Mijn fiets boven op taxi kwam ik op tijd op het vleigveld aan. Maar dan begint de volgende fase. Tientallen mensen willen je helpen met je bagage om zo ook een paar roepies te verdienen. En voor je het weet hebben ze al je bagage al in hun handen. Dus dan moet je ook meteen heel duidelijk zijn. Je komt dan ogen tekort of al je bagage nog bijeen is. indelijk na een lange rij en lang wachten kom je bij het Check in punt. Ik heb met mijn fiets altijd overgewicht en daarom heeft Awol geregeld dat je 30 kg gratis meemag. Voor de rest doet men meestal niet moeilijk en hoef ik niets of heel weinig bij te betalen. Nu ging dat anders. Ik mocht door als ik 550 US dollar zou betalen. Praten, vriendelijk zijn, boos worden, niets hielp om dit crazy bedrag omlaag te krijgen. Een Austarlier had hetzelfde probleem, niet met overgewicht maar met teveel stuks bagage. Ik zag dat ik geen kant opkon en heb betaald en kon naar het vliegtuig.
Het vliegtuig vertrok door al dit gedoe 3 kwartier later. De vlucht van 5 uur naar Singapore was vooral "bumpy" door de turbulentie maar ook dat went na een poosje. Op het prachtige vliegveld van Singapore 3 uur wachten en toen op weg naar Nederland. Veel geslapen en regelmatig naar het toilet want de laatste dagen nog ergens een diarree opgelopen.
Op maandagmorgen aankomen wil ook zeggen dat iedereen gewoon naar het werk moet, dus ik had geregeld dat ik alleen naar huis zou komen. De fiets en al de bagae in de trein naar 's Hertogenbosch en dan op het station alles uitpakken en met de fiets naar huis. Dan ben je ook meteen de jetleg en vermoeienissen van de reis kwijt. Dus om 7 uur landde ik op Schiphol en ook mijn fiets en bagae. Maar toen ik door de uitgang kwam werd ik onverwachts ontvangen door mijn kinderen en kleinkinderen. Dat was noge eens een warm en onverwachts welkom. Samen nog een uurtje wat gedronken en van alles verteld. jasper herkende mij niet echt meer maar na een half uurtje verliep het contact al weer veel soepeler. Djuna was nog maar een weekje oud toen ik vertrok en die herkende IK dus niet meer. Wat was zij gegroeid. En lachen dat ze kan.
En dan fiets je de Wilgenlaan in en stap je weer de heel vertrouwde omgeving binnen. En dan word je ontvangen door de grote letters welkom thuis en vele kaartjes en bloemen. Dat voelt heel goed. bedankt allemaal.
En na een goede nachtrust ben ik nu heerlijk op mijn gemak alles aan het wassen, boodschappen aan het doen, post bekijken en ga zo maar door. En ondertussen krijg ik ook weer de kriebels om in de tuin en met mijn vogels te gaan werken.
De komemde weken krijgen jullie regelmatig een verslag en foto's zodat jullie ook op de hoogte blijven van wat er met mij gebeurt na weer zo'n geweldig avontuur.
Dus leef en geniet van de momenten.
Piet
Knuffel van je zus -
29 Maart 2011 - 09:35
Graeme Collins:
Welcome home Piet,
What a lovely welcome you must have had with your family waiting for you. Great stuff. Its been a pleasure to follow your latest journeys and glad to hear you are now safely home again.
Take care Graeme -
29 Maart 2011 - 10:11
Jane:
Hoi Piet,
Welkom thuis!! Met je rugzak vol verhalen!
Ik hoop je snel weer "live" te spreken. Je hebt wel een mooie tijd uitgezocht om thuis te komen.
De lentezon lacht je toe. Ik snap dat je alweer "tuinkriebels" hebt. Ook in onze bos tuin zingen de volgels volop. Dus, wanneer de grootste drukte voorbij is ben je uiteraard van harte welkom.
Heel veel groeten, ook van de Disselboomkinderen!
Liefs Jane -
29 Maart 2011 - 11:13
Annie-berkel-enschot:
Hallo Piet,
Zo,het zal een hele verandering zijn nu je weer in je huis bent.Ben benieuwd hoe je het vindt na zo,n spannende reis met vele mooie dingen maar ook wel wat mindere gebeurtenissen waar je toch een oplossing voor gevonden hebt.Ik vind het knap zo in je eentje.
Je presentatie voor 15April stond hier vorige week al aangekondigd in de "schakel'.
Ik ga nu fietsen met groep want het is prachtig weer om wat kilometers te maken.
Tot kijk en groetjes.
Annie. -
29 Maart 2011 - 11:15
Petra & Herman :
Ha die Piet,
Ook de afgelopen maanden al je verhalen af en aan gevolgd. Niet te geloven hoe snel de tijd gaat, ook als je in je gewone doen thuis bent ! Voor nu: welkom thuis. Geniet van het mooie voorjaar. We hopen je een dezer maanden eens in Veenendaal te zien. Een leuke BBQ ergens in de zomer ?
Lieve groet van Herman & Petra uit Veenendaal -
29 Maart 2011 - 11:54
Tante Ria:
Welkom thuis Piet.Wat hebben we genoten van al je mooie verhalen en foto`s
We zijn nu aan het wachten op bezoek.We bellen gauw.Liefs en groeten Oom Jan TanteRia. -
29 Maart 2011 - 13:02
Marieke:
Hi Piet, Welkom thuis! Fijn dat je weer veilig en gezond bent teruggekeerd van opnieuw een mooi avontuur. Doeg, Marieke -
29 Maart 2011 - 14:19
Herman En Hanny:
Super dat je er weer bent, we hebben heel erg genoten van je verhalen, de laatste weken mis je dat gewoon ook al weet je waarom. wat fijn dat de kinderen met kleintjes er waren is toch fijner als niemand. -
29 Maart 2011 - 15:04
Lea:
Welkom terug! mooi dat alles uiteindelijk goed is gegaan.
Misschien zien we elkaar noch well is, nu ik ook en tijdje in
nederland woon?
Lieve groeten uit Hengelo,
Lea -
29 Maart 2011 - 16:15
Joke Slotboom:
Tja Piet aan alles komt een einde, ook aan zo'n prachtig avontuur.
Het mooiste van reizen vind ik toch altijd weer het "THUIS" komen, nou daar hebben jouw kinderen wel voor gezorgd! Geweldig!
Geniet nog maar lekker na van je reis en hier kun je volop genieten van de lente!
We zien elkaar vast wel weer ergens in het dorp!
Tot ziens -
29 Maart 2011 - 17:17
Coby:
Welkom thuis broer,heerlijk al je kinderen en kleinkinderen om je heen.
Veel liefde van je zusje,Coby.
29 Maart 2011 - 17:58
Danielle:
Hallo Piet,
zal wel gek zijn... weer terug uit Azie na zo veel weken. Gelukkig heb je een zonnetje, wat de overgang misschien wat prettiger maakt. En het zien van alle familie en vrienden helpt vast ook. Ik heb je verslagen gemist, de afgelopen dagen.
Uiteraard staat mijn aanbod nog, om te proberen je foto's te '''redden''.
Ik ben niet zo vaak in Brabant. Wel eens in Den Bosch, maar ook dat zal nog wel even duren.
Je kunt het geheugenkaartje ook opsturen, (dan zou ik dat aangetekend doen!) en mocht het lukken dan stuur ik je de foto's bijv op USB stickje terug.
Ik vermoed dat je de eerste paar dagen wel iets anders aan je hoofd hebt dus ik hoor het t.z.t wel.
Groet,
Danielle -
29 Maart 2011 - 18:21
De Damwijkjes:
Hey Piet,
Weer veilig terug in Udenhout en nog wel met een zonnetje! Voor het eerst sinds jaren hebben we weer van die prachtige lentedagen.
Het zal weer even wennen zijn hier aan onze cultuur van regeltjes, snelheid en luxe....probeer het Aziatische gevoel nog maar even vast te houden.
Ook ik heb weer genoten van alle verslagen en avonturen en natuurlijk van al die prachtige foto's.
Tot ziens ergens op de fiets of wandelend met Jasper,
Groetjes namens alle Damwijkjes,
Ingrid -
29 Maart 2011 - 18:36
Walter, Anja, Simone:
Welkom thuis, Piet!
Rust goed uit, we hebben mooi weer voor je besteld! -
29 Maart 2011 - 18:57
Moni Que Punte:
He die Piet,
Welkom thuis na de o zo lange maar mooie reis.
Maar ook hier heb je vele mooie momenten en mens(jes) die op je wachten.
Geniet van de dag zo al hij hier komen gaat zonder al die exotische luchtjes en prachtige mensen.
Je hebt ons ook mee genomen op je reis, en we kijken uit naar een nieuw reisverslag.
Bedankt voor je boeiende verslagen en zeker tot ziens.
Groetjes Monique Laura Anne Bas Punte -
29 Maart 2011 - 19:19
Betsy:
Dag Piet,
Welkom thuis in het zonnige Nederland,bedankt voor de mooie verhalen en foto's!
Zal het missen dus fijn dat er nog wat op volgt.
Succes met aklimatiseren maar zo te zien gaat dat je wel lukken,fijn dat je gezond en wel
weer thuis bent,gr.Betsy(uit Heesch) -
29 Maart 2011 - 19:28
Els R.:
Dag Piet,
Wekom thuis!!! Wat heb je een heerlijke tijd uitgekozen om weer naar Nederland te komen!! Het gezang van een merel verwelkomde mij toen ik zo juist thuis kwam. Ik denk dat jij nu ook enorm geniet van de natuur hier in onze lage landen. Dank voor je mooie verhalen en foto's, die je ons de afgelopen maanden gestuurd hebt. Fijn dat je familie je weer heelhuids in hun midden heeft.
Fijne tijd allen. -
30 Maart 2011 - 07:29
Bart En Tineke:
Hallo Piet,
Op maandagmorgen 28 maart, als wij onze autoruiten hopelijk voor de laatste keer staan te krabben, is de temperatuur op Schiphol alles behalve koel door de onverwachte ontvangst die je familie heeft bedacht. Je krijgt wat je geeft! Heel fijn. Veilig thuis is ook wel weer een lekker gevoel denken we.
Op een van je aftrainrondjes rond Udenhout verwachten we je zeker een keertje op de thee. Jasper kan waarschijnlijk mee op de fiets, dus dat is helemaal top. Eerst maar weer eens alles ordenen, ook in je hoofd. En er valt heel wat te ordenen als we al die ervaringen uit je verhalen erbij halen. Het was weer genieten hoor om je al die maanden te volgen.
Tot gauw ziens Piet.
30 Maart 2011 - 11:09
Ria Koning:
Hoi Piet.
Wat zal dat een heerlijk gevoel geweest zijn, om zo verwelkomd te worden door je kinderen en kleinkinderen. 't Zal wel weer even wennen zijn hier, maar ik denk, dat iedereen ook weer rijkhalzend naar je uitkeek. Hartstikke bedankt voor alle mooie avonturen, waar je ons deelgenoot van hebt gemaakt. En dan met al die prachtige foto's erbij. Ik houd me aanbevolen om weer op deze manier met je mee te gaan op je volgende reis. Zo zien we toch, ook als we thuisblijven, veel mooie stukjes van de wereld.
En nu maar weer genieten van al het moois wat ons eigen land je biedt.
Groetjes van Ria. -
30 Maart 2011 - 20:43
Iris:
Ha Piet,
Weer heelhuids terug, goed te lezen! Succes weer met omschakelen en nagenieten
Liefs,
Iris
30 Maart 2011 - 21:36
Jac Peeters:
Welkom bacik, Piet!
Fijn dat je ook deze reis weer veilig en zonder ongelukken hebt mogen volbrengen.
En inderdaad ... je hebt het met het weer in ons 'kikkerlandje' best getroffen! Eind maart wil het weleens kouder zijn. En ... zaterdag schijnt het al een zomerse dag te gaan worden. Voor ons iets aparts begin april, voor jou dus eigenlijk maar heel gewoon!
Hartelijke groeten uit Hilvarenbeek
Jac en Hanneke -
31 Maart 2011 - 20:06
Willemien En André:
Ook wij zijn weer thuis, Piet, maar dat was maar van een weekje Gran Canaria!
Het zal wel snel wennen zijn in je vertrouwde omgeving.
We blijven contact houden.
Groetjes uit Luyksgestel