Unique wild resort.
Door: Piet Lagarde
Blijf op de hoogte en volg piet
22 Mei 2011 | Nepal, Sauraha
Dear everyone,
After a few days in the Kathmandu valley it is time to go to Chitwan National Park, the natural World Heritage site. Encompasses sights of crocodiles, great one-horned rhinos, deer and tigers through an elephant ride. Also jungle walks and the elephant breeding center.
For now I wish you many live and enjoy moments.
Piet
Beste allemaal,
We zeggen het vaak maar wat gaat de tijd toch snel. Jasper die de eerste zelfstandige stapjes zet en er heel veel lol van heeft en Djuna al weer een half jaartje jong. Allebei gezegend met een stralende lach.
Ik ben begonnen met het huis ook van binnen te schilderen. Nog een weekje en dan laat die kwast en roller een tijdje met rust.
Vandaag weer even terug in mijn herinnering en als ik de foto's zie dan is het alsof ik er weer rondreis.
Kathmandu, Bhaktapur en Patan in de Kathmandu vallei. Zo ontzettend mooi. Maar ik kijk ook weer uit om naar het Chitwan National park te vliegen. Met een klein vliegtuigje in 20 minuten naar Bharatpur airport en dan met een jeep naar het Unique ild Resart van Keshav. Keshav had alles tot in de puntjes verzorgd. Hij zelf zou ook regelmatig naar zijn Resort komen omdat ze er nog een hele vleugel aan het bijbouwen waren.
De Chitwanvallei wordt in het noorden begrensd door het 3000 meter hoge Mahabharatagebergte en in het zuiden door de 150 tot 500 meter hoge Siwalik Hills. De subtropische jungle wordt afgewisseld door uitgestrekt grasland en door ondoordringbare bossen. Het was vroeger dunbevolkt en alleen de Tharu konden daar leven omdat zij afweerstoffen hadden opgebouwd tegen malaria. Het was ook een heerlijk jachtgebied voor de Nepalese enIndiase raja's die hier kwamen voor de drijfjachten op tijgers en andere dieren. Honderden olifanten werden bij zo'n safari ingezet. Nu komen de wilde dieren ernstig in de verdrukking door de enorme houtkap en door de aanleg van wegen.
Gelukkig werd in 1973 het Chitwan National Park opgezet en nemen de aantallen wilde dieren weer toe. Helaas zijn de wilde olifanten verdwenen. Het Park werd in 1984 op de werelderfgoed van de Unesco geplaatst en is een van de mooiste van heel Azië.
Ik ga nu de foto's erbij plaatsen.
Sommige foto's zal ik daarna van commentaar voorzien.
Voor nu een lieve leef en geniet groet.
Piet
De foto's 693,715,732,780,769 en 804 zijn nog in Patan gemaakt.
805; Een nest jongehondjes langs de drukke weg op het trottoir.
806: een wat oudere vrouw vult haar mand met stenen en draagt deze aan een band op haar voorhoofd een trap op naar de bovenste verdieping.
829: deze twee kamelen horen hier niet in het landschap thuis. Toeristen willen hier nog wel eens een ritje op wagen.
881: in het dorpshuis naar een Tharu cultuur programma gekeken.
901: op de safaritocht verschillende krokodillen gezien.
921 een termietenbouwwerk. Zeer sterk, alleen een beer weet deze te slopen voor die heerlijke lekkernij.
930: een tweeling olifant. Dit was wereldnieuws omdat dat maar zelden voorkomt.
949 en 950 Deze vrouwen komen allemaal terug van het houtsprokkelen.
953: uitgenodigd door Keshav op een bruiloftfeest.
956:De "tenen"van deze olifant worden bijgewerkt.
963 en 990: the great one horned rhino in het water en aan het grazen.
22 Mei 2011 - 10:49
Riek :
We worden weer verwend met mooie foto's, broer.
Super hoor.
Dank je wel.
22 Mei 2011 - 20:17
Els R:
Dank voor de fraaie foto's Piet. Volgende week wordt het weer wat warmer. Fijn dat je bijna klaar bent met schilderen. Het allerbeste. -
23 Mei 2011 - 20:20
Herman En Hanny:
Alweer een stukje bijgewerkt van je achterstand, zo haal je het vanzelf een keer in. Het schilderen moet ook gebeuren, je kunt geen beter weer hebben, en voor binnen al helemaal niet, hoewel.
Mooie foto's weer. -
04 Juni 2011 - 08:13
Bart En Tineke:
Hallo Piet,
Op de eerste plaats natuurlijk van harte gefeleciteerd met je verjaardag. Je leeftijd doet er niet toe, je bent van hetzelfde jaar als Bart dus dat kan ik altijd goed onthouden.
Het weer is in opperste stemming om er een fijne dag van te maken. Dat wensen we je dan ook toe: een fijne dag met je gasten.
We plaatsen dit bericht op deze manier, al is je verhaal al best van een poosje geleden.
We kijken regelmatig of er alweer nieuwe informatie is, maar ontdekken dan dat we het nog steeds moeten doen met het bericht van 22 mei. We blijven volhouden.
Mooie foto's ook weer. Wat zijn er toch veel verschillende type mensen op deze aardbol zeg. Je maakt ook steeds van die mooie portretten van ze. In de portretten kun je vaak het leven dat ze leven zo goed zien.
We zien je nog wel een keertje langs/ aan komen. Groetjes!!!!!!!!!