Er gebeurt altijd iets, Always happens something - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu Er gebeurt altijd iets, Always happens something - Reisverslag uit Can Tho, Vietnam van piet lagarde - WaarBenJij.nu

Er gebeurt altijd iets, Always happens something

Door: Piet Lagarde

Blijf op de hoogte en volg piet

04 Januari 2010 | Vietnam, Can Tho

maandag, 4 januari 2010

Can Tho

Beste allemaal, dear everyone,

Yesterday my fouth flat tire in Azie!!!!But after a half hour I mostly fix it. Today another day through a fruit paradise. After 65 km I am in Cab Tho. A very nice site and I have a very nice guasthouse with Mekong view.
I stay here 2 days because tomorrowmorning half past 5 I go to 3 floating markets. That must be very nice. The temperature is 30 till 35 degrees. So I swet without working.

For now big hugs and live and enjoy the day.

Piet

Beste allemaal,

Vanmorgen alweer vroeg opgestaan. Maar ik zat in een guesthouse met balkon dat uitkeek op de centrale markt. Niet te geloven om 3 uur s' nachts werden er kraampjes ingericht en om 5 uur in het donker was het al een drukte van belang. Dus ik ben regelmatig even gaan kijken hoe dat er aan toe gaat.
En je kunt zo naar buiten lopen want de temperatuur blijft zo'n 25 tot 30 graden.

Gisterenavond werd ik nog verrast door de 4 de !!!! lekke band. Ik zag het mooi op tijd zodat ik in het hotel de band kon vervangen en de andere 2 kon plakken. Ik heb een half uur gezocht in de buitenband en uiteindelijk vond ik miniscuul staaldraadje. Ik denk dat ik het er helemaal uitgepeuterd hebt omdat de tocht van vandaag verder goed verliep.

Ik fietste al om half 12 Can Tho binnen. 65 km. En Ted gisteren benm ik over Ben Tre en Mo Cay gefietst en vandaag bereikte ik Can tho via een prachtige landelijke weg over de plaatsjes; Long Ho, Bake, Tra On en Binh Minh. Ik had er veel sneller kunnen zijn maar dan had ik over de zeer drukke hoofdweg gemoeten. Nu reed ik weer door een jungle van palm en bananenbomen maar ook door prachtige groene rijstvelden.

Toen ik de ferry afkwam en Can Pho binnenreed en aan het rondkijken voor een gusethouse. Vroeg een man op een scooter waar ik naar toewilde. Rij mij maar achterna en hij bracht me door alle drukte in 10 minuten naar een prachtig niet te duur guesthouse met uitzicht op een levensgroot standbeeld van Ho Chi Minh en ik kijk vanuit het balkon zo op de machtige Mekong met al zijn bedrijvigheden. En deze man was ook nog travelagent en ik heb meteen een toer naar 3 drivende markten geboekt voor morgen vroeg half 6.

Moet een belevenis zijn.

Zojuist mijn lunch op in een klein restaurantje en daar een hele tijd zitten praten metLine en Mario uit Quebec. Zo gebeurt er elke dag wel wat neiuws. Het het blijven de kleine dingen die er toe doen.

Morgen blijf ik nog een dagje hier en hoop ik jullie mooie foto's te laten zien van de "floating markets".

Voor nu leef en geniet weer van de eerste werkdag in 2010.

Piet

3963/3967: Zo heb ik al hoderden hanen langs de weg gezien.
4039: Zomaar ergens langs de weg en de rijstvelden manden aan elkaar bevestigen om ze op de scooter te kunnen vervoeren
4051:Een heerlijk gevulde "fruittafel".
4043: Kleding wassen in de rivier is ondertussen een vertrouwd beeld geworden.
4041: Een van de vele roepende en zwaaiende gezinnen (meestal vrouwen en kinderen) langs de weg.
4048: Uitzicht vanuit mijn guesthouse op de Mekong

• 04 Januari 2010 - 08:23

Tiny Van Asten:

Lieve Piet,
    Sorry allemaal maar nu ben ik de eerste.
    Gek hé dat we daar een sport van maken wie het eerste is, maar wel leuk.

Nou Piet hier is het wit en het zal nog wel een tijdje zo blijven want het blijft behoorlijk vriezen, het is wel mooi , maar voor veel mensen natuurlijk ook een overlast.
    We hebben hele fijne feestdagen gehad en hebben veel plezier gehad met oud en nieuw. Wat de knuffels betreft laat maar zo, we zullen maar niet aan de gang blijven. Van Wil heb ik hem wel gehad.

Piet, ik hoop dat dit jaar voor jou zo mag blijven, en nog meer.

groetjes Tiny,

• 04 Januari 2010 - 08:27

Asian Way Of Life:

Beste Piet,

De beste wensen voor het nieuwe jaar! Wij wensen je veel geluk, gezondheid en gezelligheid in 2010.

Hartelijke groet,
    Asian Way Of Life
    Sharon

• 04 Januari 2010 - 09:03

Tom Hart:

Ha Piet, wat ik mij al een tijdje afvraag is: hoe weet je de naam van al die kleine plaatsjes? Je kunt die Vietnamese lettertekens toch niet lezen? Zijn er plaatsnaambordjes? Groeten, Tom

• 04 Januari 2010 - 09:35

Riek:

Hoi Piet, gaan ze die kippen verkopen?
    zojuist even gewandeld in de sneeuw. Alle maaltijden van de feestdagen eruit lopen, hahahah.

• 04 Januari 2010 - 13:35

Hanny:

Piet, ik wil alleen maar even kwijt dat het weer prachtig foto's zijn, en als ik je op de foto's zie staan kun je zien dat je elke seconde geniet.
    Herman en Hanny

• 04 Januari 2010 - 15:57

Coby:

Hoi Piet,net al je verhalen gelezen,prachtig.
    Ik ben weer thuis,het was geweldig,met de dolfijnen gezwommen,gesnorkeld met de schildpadden,op safari geweest,veel gezien en heerlijk weer,30graden.
    En dan weer even wennen als je thuis komt,zonder iemand om je heen,maar dat gaat ook weer goed.
    Heel veel liefde van je zus Coby.

• 04 Januari 2010 - 16:28

Hye Kyung:

Wow. you look great!
    And photo very fun^^
    I 'll see it to remainder photo.